Martines: Azar neće biti 'lažna devetka' u Belgiji

FIFA World Cup 20. mar. 20180:44 > 0:47
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Selektor reprezntacije Belgije Roberto Martines izjavio je da ofanzivac Čelsija Eden Azar neće igrati za reprezentaciju na poziciji 'lažne devetke' iako učestalo igra na toj pozicji u londonskom klubu.

U tekućoj sezoni 27-godišnji Azar je najbitniji čovek u napadu „Plavaca“, budući da se Alvaro Morata muči sa pronalaskom optimalne forme, kao i da se Olivijie Žiru navikava na novi tim, a Miči Batšuaji je na pozajmici u dortmundskoj Borusiji.

Deluje da uloga lažne devetke ne prija ni samom Azaru, koji je posle poraza svog tima od Mančester Sitija ranije ovog meseca izjavio:

Mogli smo da igramo još tri sata, a i dalje ne bih imao kontakt sa loptom.“

Trener Belgije Martines rekao je da nije voljan da prati taktičke zamisli trenera Antonija Kontea i rekao je da neće stavljati Azara na tu pozicjiu na račin minuta Romelua Lukakua.

Lukaku je u veoma dobroj formi. Protiv Liverpula je bio veoma dobar, sazreva i uskoro će moći da igra na još višem nivou„, rekao je španski stručnjak i nastavio:

Eden nije ‘lažna devetka’ za mene. U Čelsiju oni imaju Pedra i ostale igrače sa kojima moraju da ga uklope, ali mi i dalje imamo Lukakua, Batšuaija i Mertensa, koji mogu tu da igraju.

Mnogi misle da napadač Kristijan Benteke neće biti u sastavu reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji budući da tim ima napadača, a sa time se složio i trener Martines, iako je naglasio da ne zatvara vrata tima ni za jednog igrača.