Defo: Mogao bih Engleskoj da donesem titulu na SP

FIFA World Cup 2. apr 201811:30 > 11:50
Bryn Lennon, Getty Images

Iskusni engleski napadač Džermejn Defo smatra da bi trebalo da se nađe na spisku selektora Gereta Sautgejta na Svetskom prvenstvu u Rusiji ovoga leta, gde bi Albion mogao uz njegovu pomoć i do osvajanja najvrednijeg trofeja u fudbalu.

35-godišnji Defo je više od 14 godina član reprezentacije Engleske, a u tom periodu je bio strelac 20 golova na 57 mečeva. Godine su ga ipak stigle, pa je ove sezone za Bornmut postigao samo tri gola, poslednji u subotu protiv Votforda u 90+2. minutu, kojim su se Trešnjice spasile poraza (2:2). 

Iako se ove sezone mučio i sa povredama, zbog čega nije bio u konstantnoj formi, Defo smatra da bi na Mondijalu mogao da bude od velike koristi. 

„Jednostavno, mogao bih da budem pozvan i mogao bih da donesem titulu svetskog šampiona Engleskoj. Uđete u igru, na minut, dva, a ako se ukaže prilika možete da postignete gol. Na Mondijalu se ne radi samo o starterima, već o celoj ekipi. Sezona mi je bila u smislu kreni-stani, ne mogu da ne budem nezadovoljan. Niko ne želi da sedi na klupi. Ako dođete u situaciju da prihvatate što sedite na klupi, onda ne treba da igrate uopšte. Znam da je ispred mene još mnogo golova.  Poslednja tri okupljanja reprezentacije sam propustio, jer nisam igrao u klubu. Znam da treba da igram, ne možete da pretpostavite da ćete biti u timu samo zbog onoga što ste uradili ranije“, rekao je Defo

Engleska na SP u Rusiji igra u Grupi G sa Belgijom, Panamom i Tunisom.