Selektor Švedske se predomišlja: Ibra mora da se javi

FIFA World Cup 24. apr 201811:52 > 11:53
Podeli:
Getty images/ Nils Petter Nilsson/Ombrello

Selektor reprezentacije Švedske Jane Anderson kazao je da će Zlatan Ibrahimović morati da uzme telefon u ruke i kontakira ga ukoliko želi da bude deo nacionalnog tima na predstojećem Svetkom prvenstvu u Rusiji.

Napadač Los Anđeles Galaksija je u poslednje vreme često komentarisao moguće učešće na SP, iako se na Evropskom prvenstvu 2016. godine oprostio od reprezentacije.

On to može. Ako promeni mišljenje, pozove me i kaže: „Da, želim da budem deo tima'“ sešćemo i porazgovaraćemo šta to može da znači, kako može da igra i tako dalje. Ali, to su za sada samo spekulacije. Ne znam kako bi se uklopio sa timom, ali i ne mislim o tome. Stvari procesuiram kada se dese. Ako želi da bude deo ekipe, mora da me pozove, jednostavno„, istakao je Anderson i dodao da on ne pokušava da ubedi Ibrahimovića u bilo šta, već da ostavlja njemu da odluči šta je ono što želi predstojećeg leta.

Da to jednostavno objasnim – ako se povučete iz nacionalnog tima, kao Zlatan na EP 2016, slučaj je zatvoren i stvari su jasne. Ako je izgubio želju da bude sa reprezentacijom tih 40, 50 dana godišnje, već bi radije bio sa porodicom, ja to poštujem. Ne verujem da bilo ko bilo koga može da ubedi u bilo šta. Radije bih sarađivao sa 250 hiljada drugih igrača koji žele da budu deo priče„, istakao je 55-godišnjak.

Dok Anderson deluje otvoren za Ibahimovićev mogući povratak, goman švedske reprezentacije Karl-Johan Jonson smatra da bi Zlatanovo naknadno uključenje poremetilo već izgrađen timski duh.

Mundijal će biti održan od 14. juna do 15. jula u 11 gradova u Rusiji, a Švedska je u grupi F sa selekcijama Nemačke, Meksika i Južne Koreje.