"Ne idem na SP i nisam razočaran zbog toga"

FIFA World Cup 22. maj. 201814:16 > 14:35
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Selektori reprezentacija učesnica Svetskog prvenstva u Rusiji polako objavljuju spiskove sa imenima fudbalera na koje će računati na turniru, a neki od igrača koji su izostavljeni i javno iznose svoje nezadovoljstvo. Belgijanac Rađa Najngolan je jedan od primera.

Senegalac Demba Ba je sasvim drugačiji primer. 32-godišnji napadač u poslednje dve godine nije igrao za svoj državni tim, ali je posle dobre polusezone u turskom Geztepeu bilo indicija da bi mogao da dobije poziv u reprezentaciju. 

Ipak, na spisku selektora Senegala Aliju Sisea nije imao mesta. 

„Nisam razočaran na kraju. Nemam uticaj na odluke selektora. Samo ću naškoditi sebi ako budem sažaljevao sebe. U stvarnosti, jedinu moć koju imam je da pružam dobre partije. Nema potrebe da kukam što ne igram na Svetskom prvenstvu“, rekao je Demba Ba, bivši napadač Hofenhajma, Vest Hema, Čelsija, Bešiktaša i Šangaj Šenhue.  

„Učinite nas ponosnim“, poručio je Demba Ba na Instagramu, pošto je selektor Sise saopštio spisak za Rusiju. 

Senegal će na SP igrati u Grupi H sa reprezentacijama Kolumbije, Japana i Poljske, a selektor Sise je izostavio još neka zvučna imena, kao što su Omar Nijase (Everton), levi bek Kristal Palasa Pape Suare i defanzivac Notingem Foresta na pozajmici u Kardifu Arman Sankare.