Emotivni Batlend tešio Harta: On je moj heroj

FIFA World Cup 24. maj 20182:36 > 2:58
Mike Hewitt, Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt je odlučio da na spisak fudbalera za Svetsko prvenstvo u Rusiji ne uvrsti golmana Džoa Harta, već je prednost dao Džordanu Pikfordu, Niku Poupu i Džeku Batlendu, kome je posebno bilo teško što u timu Albiona neće videti starijeg kolegu.

Džo Hart je poslednjih godina bio neprikosnovena „jedinica“ na golu Engleske, ali je posle perioda u Torinu i Vest Hemu, šansa data drugim golmanima. 

Sautgejt je tako odlučio da izostavi iskusnog čuvara mreže sa 75 nastupa za državni tim, a odlučio se za trojicu koja imaju ukupno devet mečeva u dresu sa državnim grbom. 

Iako je imao razloga za zadovoljstvo zbog poziva selektora golman Stouka Džek Batlend je bio tužan što uz njega u Rusiji neće biti i Hart, pa mu je uputio poziv podrške.

„Razgovarao sam sa Džoom. Znam koliko je razočaran što ne ide i meni je teško zbog njega. On je moj heroj još otkako sam imao 14 godina i dan danas se ugledam na njega. Bilo mi je veoma važno da mu kažem šta mislim o njemu, jer se takva prilika ljudima ne ukazuje često. Da je u reprezentaciji takav razgovor se ne bi vodio. Bilo mi je veoma važno, nadam se da će to ceniti. Kada sam bio u mlađim kategorijama Birmingema želeo sam da budem kao on, divio sam mu se kao golmanu i kao čoveku“, rekao je Batlend, koji je za Englesku branio na sedam mečeva. 

„U poslednjih nekoliko godina sam od Džoa video i naučio toliko toga, više nego što sam mogao da očekujem“, kazao je Batlend koji je istakao i da mu veoma znači i podrška legendarnog engleskog golmana Gordona Benksa. 

„Gordon je došao u trening centar Stouka i doneo svoju medalju sa Svetskog prvenstva. Bila je mnogo manja nego što sam zamišljao. Poneo je svoju sliku sa Peleom i poklonio je meni. On me motiviše, osvojio je SP i znam da bi voleo da i ja učinim isto“, zaključio je Batlend. 

Engleska će na SP u Rusiji igrati u Grupi G protiv Tunisa, Paname i Belgije.