Rakitić: Želim finale sa Srbijom, Krstajić kao porodica

FIFA World Cup 1. jun 201811:40 > 11:40
Shaun Botterill/Getty Images

Vezni fudbaler Barselone i reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić priznao je da je vrlo dobar prijatelj sa selektorom Srbije Mladenom Krstajićem, te da bi voleo da se dve selekcije sastanu u finalu Svetskog prvenstva.

Hrvatska će trećeg juna igrati prijateljski meč protiv Brazila, u sklopu priprema za Mondijal.

„Igrati protiv Brazila je uvek nešto posebno. Oni se kao i mi pripremaju za Svetsko prvenstvo. Bitno je da se uhvati ritam, isproba nekoliko stvari, a pobediti želimo uvek. No, moramo da budemo svesni da rezultat nije najbitniji. Niti ćemo mi bolje krenuti u Rusiji ako pobedimo s 3:0 niti ćemo biti ‘mrtvi’ ako izgubimo s 3:0“, kazao je Rakitić za Večernji list.

Taj duel biće i priprema Brazilu za meč protiv Srbije u grupnoj fazi.

„Mladena Krstajića poznajem bolje nego svoga selektora i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene… Teško je reći brat, jer je dosta stariji od mene, ali je deo moje porodice. On je moj! Znam sve o pripremama Srbije jer se čujemo sve vreme, znam kako razmišlja, kakvu ideju ima, šta očekuje… On je jedan od malo bivših igrača koji razume kako trba da se ponaša kada prestaneš da igraš i dobiješ novu funkciju. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su sretni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener“, kazao Rakitić.

Na pitanje da li bi želeo da se u finalu sastane sa Srbijom, odgovorio je:

„Naravno! Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svoga prijatelja, koji je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo.“