Murinjo u Kataru: Očekujem spektakl 2022. godine

FIFA World Cup 21. jan 201917:42 > 17:44
Podeli:
ITW

Žoze Murinjo proveo je nekoliko dana u Kataru i imao je priliku da poseti neke od stadiona na kojima će se 2022. igrati mečevi u okviru Svetskog prvenstva. Iskusni trener bio je zadivljen onim što je mogao da vidi.

Žoze Murinjo istakao je da trenerima i igračima iz Evrope još uvek iznad glava „lebde“ neka pitanja kada je u pitanju Svetsko prvenstvo u Kataru, ali i da ova zemlja radi sve kako treba i da zbog toga veruje da nas očekuje spektakularan Mundijal.

„Veoma sam impresioniran. Nisam očekivao da bude ovako iako sam mislio da će biti sjajno. Postojala su neka pitanja koja kao trener mogu da imam pre nego što uspem da razumem svu dinamiku, zato sam zadivljen dinamikom organizacije. Mnogo nas trenera i igrača iz Evrope imamo neke nedoumice, o zemlji i o svemu. Ali, sve je sjajno. Smeštaj, tereni za treninzi, stadioni, blizina svakog stadiona. Timovi će moći da ostanu na istom mestu mesec dana i neće morati da putuju. Postoje stvari na koje timovi nisu navikli da budu tako savršene. Vreme je takođe dobro, a igraće se kada je zima. Mislili ste o svim detaljima i mislim da će biti fenomenalno. Mislim da je fudbal dobio savršenu organizaciju kakvu zaslužuje“, rekao je Žoze Murinjo.

„Pratio sam šta se događa, video sam video kojim ste prikazali kako će sve izgledati na kraju i mislim da je koncept, lokacija i činjenica da nikome neće biti problem da dođe ovde, ali i to što će udarni termini odgovarati milionima gledalaca. Mnogo je stvari koje vam ne padnu na pamet odmah, ali onda shvatite da je to što će jedna azijska zemlja biti domaćin Svetskog prvenstva zaista nešto sa mnogo pozitivnih strana“, kaže Portugalac.

„Važno je i ono što će ostati nakon Mundijala. Mnogo je zemalja koje su uložile jako mnogo u organizaciju Svetskog prvenstva, a nakon toga stadioni ostaju prazni. Vi ste fenomenalno promislili svaki detalj, osećam kao da „zaostavštine“ nije za vas samo reč već nešto na čemu marljivo radite. Veoma sam prijatno iznenađen. Ipak, mislim da ću te 2022. biti trener u nekom klubu i da neću biti baš tako srećan što mi igrači usred sezone putuju na Mundijal, ali moram da priznam da imate sve uslove da ovaj događaj bude savršen“, rekao je Murinjo na kraju.