Radović: Srbija ima bolje igrače od onih koje Mihajlović zove!

Podeli:

Odmiče vreme od onog neočekivanog, šokantnog poraza srpske reprezentacije u Skoplju, ali nikako da pobegnemo od gorke istine, nikako da prihvatimo gotovo izvesnu eliminaciju, nikako da shvatimo da smo već u oktobru, posle četiri kvalifikacione utakmice, potpisali kapitulaciju. I, što je najgore, lažemo i sebe i druge da ovo što se sad dešava sa najjačom selekcijom i nije toliko strašno, da se mi u stvari pripremamo i stvaramo tim za Prvenstvo Evrope?!

Isprazne, trule priče koje više nikoga ne zanimaju, budući da u fudbalu ne postoji samo prekosutra (EP u Francuskoj 2016.), već da postoji i danas (kavlifikacije za SP) i sutra (finalni turnir u Brazilu). Prebiramo, ipak, po onome što je ostalo i pokušavamo da odgonetnemo ko je, zapravo, kriv za sve što nam se dešava. Poligon mišljenja je otvoren, ovoga puta za „Sport” govori Miroslav Radović, udarna igla Legije, lidera poljskog šampionata (razlika u odnosu na drugoplasirani Leh iznosi četiri boda, preostalo je da se odigra pet kola do završetka jesenjeg dela):

– Za rezultate je kao i uvek odgovoran trener, logično je onda što Siniša Mihajlović snosi krivicu za mizeran bodovni učinak Srbije u „A” grupi. Gde je pogrešio? Prva i osnovna greška: naglo je promenio sastav, trebalo je postepeno da uvodi mlade snage, koje, objektivno, znatno kaskaju za doskorašnjim standardnim članovima državnog tima. Dakle, Srbija raspolaže boljim igračima od ovih koji su preuzeli dres sa državnim grbom, sa njima bi sve bilo lakše, lepše i bolje, verovatno bismo gledali sa vrha i bezbrižno jezdili ka Brazilu. Stručnjaci kažu: u fudbalu sve počinje od odbrane, ali ne bih se kod nje zadržavao, već se usmerio na napad, koji je najveća boljka nacionalnog tima. Nema realizacije, nema ničega i zato smo tu gde jesmo, daleko iza Belgijanaca i Hrvata.

Mnogi, sudeći po svemu što demonstrirate u Poljskoj, smatraju da ste, ako ništa drugo, zaslužili bar šansu?

– Zar da se namećem preko medija? Ne pada mi na pamet. Ko hoće, pardon, ako neko hoće da me vidi na delu, onda se put zna, pravac Varšava. Pa ipak, očito je: stručni štab ne prati poljsku ligu i to je, izgleda, moj najveći minus. Ne bih dalje komentarisao, nema potrebe.

Vaš saigrač Ljuboja ističe da ste suvo zlato i redovno preporučuje zaduženima za vođenje reprezentacije?

– Šta da kažem? Ništa! Moram da se usredsredim na igre u klubu, kako bih u nastavku karijere izdejstvovao što unosniji ugovor. To je to. Tačka – nasmejao se Miroslav Radović, najzapaženiji pojedinac proteklog poljskog vikenda, strelac i asistent u trijumfu Legije nad Lehijom, u gostima – 2:1.

ESKIŠEHIR UZALUD ZVAO
Radovićev ugovor sa Legijom ističe krajem decembra 2013. godine. Ostaje li u Poljskoj, ili bira novu zemlju?
– Turski prvoligaš Eskišehir je proteklog leta poslao konkretnu, veoma primamljivu ponudu za moj transfer, bio sam saglasan da promenim klimu, ali Legija nije dala. Videćemo šta će se dešavati u mesecima pred nama – kaže Radović.

Author: Novosti.rs