Kamerunke na udaru FIFA zbog ponašanja

FIFA World Cup 26. jun. 201922:18 > 22:20
Podeli:
Marc Atkins/Getty Images

Svetska fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv Kameruna zbog ponašanja fudbalerki te reprezentacije u porazu od Engleske 3:0 na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Nekoliko kamerunskih fudbalerki se svađalo sa sudijom, a takođe su odbile da nastave utakmicu posle drugog gola engleske reprezentacije. Taj pogodak je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je potom konsultovan VAR sistem i procenjeno je da je gol čist.

Potom je Kameron zatresao mrežu Engleske na početku drugog poluvremena, ali je VAR sistem pokazao da je gol postignut posle ofsajda, što je dovelo do novih nemilih scena. Defanzivka Kameruna Ogastin Ejangue je takođe pljunula napadačicu engleske reprezentacije Toni Dagan, dok je selektor Alan Djeumfa uperio prst u sudiju i poraz svog tima okarakterisao „pogrešnom presudom“.

U objašnjenju svoje odluke, vladajuće telo svetskog fudbala je navelo da je postupak protiv Kameruna pokrenut zbog nediscipline tima, nepristojnog ponašanja i kršenja fer-pleja. 

Engleska će se u četvrtfinalu planetarnog šampionata sastati sa Norveškom, a taj meč je na programu u četvrtak od 21 čas.