Morgan: Odrekla bih se Zlatne kopačke za titulu

FIFA World Cup 30. jun. 201918:09 > 18:11
Podeli:
Christopher Lee, Getty Images Sport

Amerikanke su dominantno došle do polufinala Prvenstva sveta gde ih očekuje duel sa Engleskom. Jedna od najboljih igračica SAD Aleks Morgan kaže da bi rado ostala bez Zlatne kopačke na šampionatu ako bi to značilo da će njen tim odbraniti titulu svetskog prvaka.

U utorak će biti odigrano prvo polufinale Prvenstva sveta za žene. Za mesto u finalu boriće se Engleska i Sjedinjene Američke Države. Dan kasnije sastaće se Švedska i Holandija.

Aleks Morgan i Megan Rapino iz SAD, Elen Vajt iz Engleske i Samanta Ker iz Australije trenutno su izjednačene na vrhu liste strelaca na šampionatu sa po pet golova, ali Morgan nije postigla gol još od prvog meča grupne faze u kome je postigla svih pet pogodaka u pobedi svoje reprezentacije protiv Tajlanda 13:0.

„Volela bih da neko iz naše reprezentacije osvoji Zlatnu kopačku“, rekla je Morgan na konferenciji za medije koja je prethodila polufinalu.

„Bilo bi lepo i da to budem ja, ali to nije moj cilj. Moj cilj je da pomognem timu da osvoji titulu tako da sam srećna ko god da daje golove“, dodala je Morgan.

Rapino je sa po dva gola u prethodna dva meča donela Americi dve pobede i tako sustigla Morgan na listi strelaca, a u poslednja dva meča pogađala je i Engleskinja Elen Vajt.

„Megan Rapino je na svojim leđima nosila ovaj tim u poslednja dva meča, protiv Španije i protiv Francuske i biće nam potrebna i ona i druge igračice sa svojim individualnim kvalitetima ako želimo da ponovimo uspeh“, dodala je Morgan.

Duel Engleske i SAD zakazan je za utorak, 2. jul u 21 sat.