Englezi uvereni da ih SAD špijunira pred polufinale SP

FIFA World Cup 30. jun. 201922:18 > 22:21
Podeli:
Nathan Stirk/Getty Images

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Engleske Fil Nevil besan je nakon što je u tabor Engleske stigla informacija da su dva člana delegacije reprezentacije SAD bila u delu hotela koji je zatvoren samo za njegov tim.

Dva člana delegacije reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država uočena su u delu hotela u kome su smeštene engleske fudbalerke i stručni štab koji je zatvoren samo za njih. I to u vreme dok su Engleskinje bile na treningu.

„To je nešto što ne bih želeo da radi bilo ko iz mog tima. To je nešto što Engleska ne bi uradila. Mi smo bili na treningu, a oni su bili u našem hotelu. Mi to ne bismo uradili, ne bismo se šetali po hotelu drugog tima“, rekao je Nevil, a britanski mediji su odmah celu situaciju ocenili kao pokušaj špijunaže pred polufinale Prvenstva sveta.

U stručnom štabu Engleske ne znaju da li su Amerikanci uspeli da uđu u prostorije u kojima su mogli da pronađu informacije o taktici.

Odgovor selektora SAD Džil Elis nije se dopao Nevilu jer je ona ocenila da „uvek mora da se planira unapred“ i da pretpostavlja da „to svi rade“, ali da ne veruje da je namera bila da se špijunira rival već da se proveri hotel jer u njemu ostaje pobednik međusobnog meča dva tima.

„Siguran sam da Džil ne bi bila srećna da je na mom mestu. Ja ne bih bio srećan da je to uradio neko iz mog tima i siguran sam da će se ona interno pobrinuti za ovo“, dodao je Nevil.