Son: Meč sa Severnom Korejom je bio kao rat…

FIFA World Cup 17. okt. 201913:11 > 13:23
Podeli:
Korea Football Association via Getty Images

Najbolji fudbaler Južne Koreje Hjung-min Son je govorio o istorijskom duelu protiv Severne Koreje u Pjongčangu. Meč je završen bez golova, a igrao se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Gledalaca na tribinama nije bilo.

Utakmica na stadionu „Kim il Sung“ je završena bez golova, a nedostajala je i publika, televizijski prenos dok funckionerima južnokorejskog saveza takođe nije bilo dozvoljeno da prisustvuju meču. 

Šteta što nismo dobili, ali meč je bio veoma agresivan do mere da mislim da je veliki uspeh samo to što smo se vratili bezbedno bez povreda. Severnokorejski fudbaleri su bili veoma agresivni, mnogo su nas psovali… Nisam zabrinut jer radije mislim da su nas shvatili kao jači tim“, rekao je Son koji dodaje da se naspavao s obzirom na to da u Severnoj Koreji nije bilo dozvoljeno da se koriste mobilni telefoni.

Korea Football Association via Getty Images

 Južna i Severna Koreja imaju po sedam poena i na čelu su tabele grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U grupi su još Liban, Turkmenistan i Šri Lanka. 

Korea Football Association via Getty Images

 Na utakmici je inače bio i predsednik FIFA Đani Infantino koji je rekao da je razočaran zbog praznih tribina, a takođe je rekao i da nije dobro što nije bilo televizijskog prenosa kao i što stranim novinarima nije dozvoljen ulazak u Severnu Koreju.