Delević: šokiran sam optužbama

Srpski fudbalski sudija Dejan Delević šokiran jeoptužbama Norvežanina Erika Hagena. Bivši fudbaler ruskog Zenita rekao je agenciji ITAR-TAS da je svaki igrač tog kluba platio po tri hiljade dolara sudiji da namestiutakmicuKupa UEFA protiv Vitorije Gimaraeš u oktobru 2005. godine. Tada je Zenit pobedio portugalsku ekipu, a susret je sudio upravo Delević.

– Totalno sam u šoku, baš sam u šoku… Stvarno ne mogu da verujem da tako nešto može da se govori i radi. Ne mogu da verujem da takve gluposti izlaze u novinama… – rekao je Delević agencijiBetai dodao da će se odazvati na svaki poziv ako stigne iz Evropske fudbalske unije (UEFA) ili Svetske fudbalske federacije (FIFA).

– Na raspolaganju sam svim organima UEFA i FIFA – kratko je rekao Delević.

Pored Delevića, te navode demantovao je i fudbalski klub Zenit iz Sankt Peterburga, dok je UEFA za sada odbila da komentariše.

Nešto ranije, 38-godišnji Hagen Hagen je ispričao svoju verziju.

– Koje dokaze imam? Posleutakmiceje atmosfera u ekipi bila toliko čudna, ne kao posle normalne pobede. Svi igrači su platili po malo. Ekipa je imala sastanak na kojem je ova odluka doneta. Na žalost, ne znam ruski jezik i nisam razumeo ništa od onoga što se govorilo na sastanku – kazao je Hagen.

(Foto:MN Press)

Author: sportal.rs