PETROVIĆ: Meč u Lisabonu neće rešiti naše mesto u grupi

FIFA World Cup 24. mar 201515:11 > 15:45
Podeli:
Fudbalski reprezentativac Srbije Radosav Petrović kazao je danas da utakmica protiv Portugala neće odlučivati o plasmanu njegove ekipe na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 
„Kakav god rezultat da bude, utakmica neće rešiti nešto u grupi. Čak i da izgubimo, možemo da se plasiramo u Francusku, a ako dobijemo može da se desi da se ne plasiramo“, rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.
Srbija nakon tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je u Grupi I kvalifkacija. 
„Činjenica je da decenijama unazad, kada je bila jaka konkurencija za tim, naša reprezentacija nije pravila uspehe. Fudbal će se igrati i posle ovih kvalifikacija, iako se nadamo da ćemo proći na Evropsko prvenstvo“, rekao je Radosav Petrović. 
Prema njegovim rečima, najveća greška je u tome što je ekipa želela svih devet bodova u prve tri utakmice. 
„Najveća greška je bila što smo iz prve utakmice hteli da uzmemo devet bodova i odmah završimo posao. Nije to baš tako… Trebalo je da budemo skromniji“, rekao je Petrović. 
On je istakao da je naredni protivnik Portugal apsolutni favorit, s obzirom na to da će igrati kod kuće, ali i da ima više bodova. 
„Portugal je apsolutni favorit, igra kod kuće, na boljoj je poziciji na tabeli… Povoljan rezultat bi za fudbalsku javnost bio
iznenađenje, a mi se nadamo i verujemo u njega“, kazao je fudbaler turskog Genčlerbirligija. 
Petrović je dodao da se nada da promena selektora ne sme da bude izgovor eventualnih loših rezultata, kao i to da očekuje dobru saradnju sa Radovanom Ćurčićem. 
„Većina igrača je tu nekoliko godina, menjali su se selektori i to ne sme i ne može da bude izgovor. Mi smo tu da ispoštujemo njegove ideje. Olakšavajuće je to što je on izuzetno otvoren, jasno nam je stavio do znanja šta i kako hoće, a na nama je da to odradimo najbolje moguće“, rekao je Petrović. 
Zoran Tošić je rekao da će reprezentativci Srbije dati maksimum kako bi savladali Portugal. 
„Daćemo maksimum da dođemo do pobede, a samopouzdanje nam daju utakmice sa jačim reprezentacijama koje iz nas izvuku maksimum“, rekao je Tošić. 
On je u prethodnom periodu imao problema sa leđima, zbog čega nije trenirao desetak dana, ali je rekao da je sada sve u redu. 
„Dobro se osećam. Pre par nedelja sam osetio veliki bol, nisam mogao da se pomerim. Desetak dana sam odmorio, ali sam igrao poslednje dve utakmice za klub i sada je sve u redu“, kazao je Tošić. 
Fudbaler CSKA iz Moskve je rekao da mu se dopao rad sa prethodnim selektorom Dikom Advokatom, ali da je to slučaj i sa Radovanom Ćurčićem. 
„Lično, dopao mi se rad sa Advokatom, ali nažalost nismo uradili ono kako je zamišljao. Ćurčić je doneo nove i deje, sve je jednostavno i jasno. Uneo nam je pozitivnu energiju. Verujem da ćemo tek usvojiti njegove zahteve kako bismo do nedelje bili maksimalno spremni“, rekao je Tošić. 
Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju u Lisabonu. 

Author: Beta