ĆURČIĆ: Šok golovi! Možemo da budemo treći

FIFA World Cup 29. mar 201523:32 > 23:33
Podeli:

Selektor fudbalera Srbije Radovan Ćurčić rekao je da i pored večerašnjeg poraza od Portugala u kvalifikacijama njegova reprezentacija ima realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Matematika je u igri a postoji i realna šansa. Zavisimo sada i od nekih drugih rezultata, ali mislim da će treći biti onaj ko bude imao 11-12 bodova. Moraćemo da se borimo, u svakoj sledećoj utakmici igraće samo tri boda, naročito posle ovog poraza. Ne treba se predavati, treba davati sve od sebe i dokle god postoji šansa verovaćemo da možemo do trećeg mesta“, rekao je Ćurčić novinarima posle utakmice.

Srbija je u Lisabonu izgubila od Portugala sa 2:1, u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Imali smo protivnika koji je jači od nas, to tabela i rezultat pokazuju. Hteli smo iznenađenje i u nekim periodima utakmice smo to i mogli da uradimo“, istakao je Ćurčić.

„Orlovi“ su tako ostali na jednom bodu i pretposlednji su na tabeli, iza Danske i Albanije, koje imaju po sedam, odnosno Portugala sa devet bodova.

„Očekivali smo utakmicu gde će biti šansi sa obe strane. Golovi su pali na najgori način i najgorim momentima po nas, kada smo dobro igrali, došli je do izjednačenja. Portugalu je najveći kvalitet u tranziciji i opasno je kada rano morate da jurite rezultat“, kazao je Ćurčić.

On je istakao da je prvi gol mnogo toga odredio, a da je greška pre primljenog pogotka bilo to što je napravljen korner.

„Imali smo mnogo problema, prvi gol je naročito odredio tok utakmice. Kada se tako nešto dogodi treba mnogo da se rizikuje. Mi smo rizikovali, stabilizovali smo se na poluvremenu, imali smo dobar period igre do izjednačenja. Brzo smo napravili grešku, da smo izdržali dva ili pet minuta utakmica bi išla u smeru koji nama odgovora“, rekao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, drugi primljeni pogodak bio je veliki udarac za njegovu ekipu.

„To je bio veliki udarac za nas. Dobro smo izgledali do tog primljenog gola, koji je došao posle niza naših grešaka. Još 10-ak minuta smo verovali, ali gubili smo polako veru kako je vreme odmicalo“, naveo je selektor.

On je rekao da se posle poraza od Portugala neće odreći nijednog od igrača koji su trenutno u reprezentaciji.

„Crpimo izvor iz malog broja igrača, nemamo izbor od 50 ili 100. Nećemo se nikome zahvaljivati dok mislimo da ne možemo više da crpimo iz njih što je potrebno. Neki nisu dali ono što se očekivalo, ali kada je odnos u pitanju, ne mogu danas nikome da zamerim“, rekao je Ćurčić.

Srbija će narednu utakmicu igrati 13. juna protiv Danske u Kopenhagenu.

Author: Beta