Bravo, Filipe: Kostić pripremio sedam šansi, dve realizovane

FIFA World Cup 4. sep. 202121:57 > 22:14
Podeli:
Soccer Football - World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Serbia v Luxembourg - Rajko Mitic Stadium, Belgrade, Serbia - September 4, 2021 Luxembourg's Laurent Jans in action with Serbia's Filip Kostic Srbija
REUTERS/Novak Djurovic

Uz efikasnog Aleksandra Mitrovića, sa sedam golova najboljeg strelca kvalifikacija, protiv Luksemburga se posebno istakao Filip Kostić.

Mitrović se istakao sa dva pogotka u prvom poluvremenu, ali je istog rivala podjednako uspešno mučio i Filip Kostić. Statistika kaže da je saigračima pripremio čak sedam šansi, četiri VELIKE, od kojih su dve realizovane.

Ukupno je imao 60 dodira sa loptom, uz osam centaršuteva.

Uz rame Kostiću bio je Sergej Milinković Savić, sjajno je proigrao Mitrovića kod vodećeg pogotka. I njemu je to bila druga asistencija u kvaliofikacija.

Najbolji kreator Srbije i dalje je Dušan Tadić. I ne samo Srbije već čitavih kvalifikacija. Kapiten Orlova ukupno ima četiri asistencije i time deli prvo mesto sa Đordijem Albom iz Španije.

Po tri imaju Nebojša Kosović (Crna Gora), Oleksandar Karavajev (Ukrajina), Hakan Čalhanoglu (Turska), Mikel Damsgard (Danska) i Kieran Tijerni (Škotska).

Posle njih sledi grupa fudbalera sa po dve asistencije među kojima su pomenuti Kostić i Milinković-Savić.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar