Brazil i Argentina igraće 11. juna u Melburnu

FIFA World Cup 20. apr. 202215:53 > 17:19
Podeli:
Brazil - Argentina prekinut meč
Photo: Marcello Zambrana/ AGIF (via AP)

Meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Brazila i Argentine koji je prekinut nakon samo četiri minuta kada su čelnici zdravstvenih vlasti upali na teren i zatražili da utakmica bude zaustavljena zbog nepoštovanja kovid protokola, zakazana je za 11. jun.

Iako su i Brazil i Argentina obezbedili plasman na Mundijal u Kataru, pa i žrebom dobili rivale, duel koji je 5. septembra prekinut tek što je počeo, ipak će biti odigran.

Povezano

Novi termin koji je određen je 11. jun, a meč će biti odigran u Melburnu.

Utakmica u Sao Paulu igrana 5. septembra na Korintijans areni prekinuta je nakon samo pet minuta pošto su zdravstveni zvaničnici Brazila izašli na teren smatrajući da su gostujući igrači prekršili pravila karantina.

Intervencija se dogodila nekoliko sati nakon što su brazilske zdravstvene vlasti donele odluku da četvorica igrača Argentine koja su igrala u Premijer ligi moraju odmah da budu smeštena u karantin jer su prekršili protokole. Kako je objašnjeno, njih četvorica (Đovani lo Selso, Emiliano Buendija, Emilijano Martinez i Kristijan Romero) morala su da naglase da su boravila u Engleskoj manje od 14 dana pre dolaska u Brazil.

Brazilci su tvrdili da su oni dali „lažne informacije“ pri ulasku u zemlju. Romero, Lo Selso i Martinez bili su u startnoj postavi.

Od tada, jedino što je bilo rešeno je kazna izrečena Argentincima – FIFA je kaznila četvoricu „engleskih“ Argetinaca sa po dva meča suspenzije. Oba fudbalska saveza kažnjena su novčano.

Komentari

Vaš komentar