Brazilci tvrde da su Argentinci znali da su u prekršaju

FIFA World Cup 6. sep. 20213:052 komentara
Podeli:
fudbalska reprezentacija Brazila, fudbalska reprezentacija Argentine
REUTERS/Amanda Perobelli

Duel Argentine i Brazila prekinut je nakon samo pet minuta intervencijom brazilskih zdravstvenih vlasti.

Nekolicina „ljudi u crnom“ uletela je na teren na samom početku utakmice, igrači i stručni štabovi oba tima ostali su u čudu. Prema rečima selektora Argentine Lionela Skalonija, delegat je gostima naložio da se povuku u svlačionicu.

Superklasiko

Cela intervencija dogodila se nekoliko sati nakon što su brazilske zdravstvene vlasti donele odluku da četvorica igrača Argentine koja igraju u Premijer ligi moraju odmah da budu smeštena u karantin jer su prekršili protokole. Kako je objašnjeno, njih četvorica (Đovani lo Selso, Emiliano Buendija, Emilijano Martinez i Kristijan Romero) su morala da naglase da su boravila u Engleskoj manje od 14 dana pre dolaska u Brazil. Brazilci tvrde da su oni dali „lažne informacije“ na ulasku u zemlju.

Romero, Lo Selso i Martinez bili su u startnoj postavi.

Utakmice južnoameričke zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Argentinci su ostali šokirani – selektor tvrdi da im niko ništa nije rekao o karantinu, predsednik saveza naveo je da ne treba prepirčavati ničije laži, a Lionel Mesi se zapitao kako je moguće da sve ovo dešava nakon tri dana koliko su boravili u zemlji.

„Došli smo do ove tačke jer ništa od onoga što nalažu naši protokoli od prvog momenta nije bilo sprovedeno. Četvorica igrača dobila su uputstva da ostanu u izolaciji dok ne budu deportovani, ali nisu postupuli po nalogu. Došli su na stadion i izašli na teren čime su izvršili ceo niz prekršaja“, saopšteno je od strane zdravstvenih vlasti Brazila.

Od 23. juna u Brazilu je na snazi pravilo koje nalaže svima koji u Brazil dolaze sa teritorije Ujedinjenog kraljevstva, Indije ili Južne Afrike da moraju u obavezan karantin. Karantin je obavezan i za sve koji su boravili na ovim prostorima manje od 14 dana pre dolaska u Brazil.

Nekoliko sati pre utakmice, brazilska Zdravstvena agencija oglasila se saopštenjem u kome je navedeno da se cela situacija oko dolaska četvorice igrača na utakmicu smatra visokorizičnom i da oni moraju odmah da budu stavljeni u karantin te da im je zabranjeno da na bilo koji način učestvuju u samoj utakmici ili bilo kakvim drugim aktivnostima dok borave na teritoriji Brazila. Takođe je navedeno da je delegacija Argentine na to posebno upozorena.

„Odlukom glavnog sudije, utakmica pod okriljem FIFA između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru je suspendovana. Sudija i deleat podneće izveštaj Disciplinskoj komisiji FIFA koji će doneti dalje odluke“, navedeno je u saopštenju KONMEBOL nakon svih dešavanja.

Vredi napomenuti i da se pozivu selektora Brazila nisu odazvala devetorica igrača koja igraju u Premijer ligi upravo zbog pravila koja važe za dolaske iz Ujedinjenog kraljevstva i prigovora koje su zbog tiga uputili njihovi klubovi.

 

Komentari

Vaš komentar