Burak Jilmaz u penziji: Sanjaću ovaj penal do kraja života

FIFA World Cup 25. mar 202211:29 > 11:331 komentar
Podeli:
Burak Yilmaz
AP Photo/Luis Vieira

Turski napadač Burak Jilmaz saopštio je da se povlači iz reprezentacije, posle poraza od Portugala u polufinalu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Turci definitivno neće u Katar, a deo krivice ide i Jilmazu. Vremešni špic je pri rezultatu 2:1 za Portugal promašio penal i tako praktično ugasio nade svog tima.

Povezane vesti

Na kraju je duel u Portu završen trijumfom domaćina sa 3:1.

„Kada smo izborili penal, rekao sam sebi da je to siguran gol. Počeo sam da razmišljam o onom što dolazi posle penala. Nisam ni pomislio da bih mogao da promašim i potpuno sam razočaran posle svega. Žao mi je. Sanjaću svake noći u ostatku svog života kako dajem ovaj penal“, iskren je 36-godišnjak iz Antalije.

Usledilo je i saopštenje o povlačenju.

„Nisam želeo da se oprostim posle ove utakmice, ali mislim da nije pošteno da sada nastavim. Hvala svim mojim trenerima. Odluka da se povučem nije emocionalna, nego logična. Ako se dese neke nepreviđene, ekstremne okolnosti, biću tu da pomognem, ako budem potreban“, ističe Burak.

Sudeći prema izjavi, izostanak sa Mundijala predstavlja pravi trenuak za podmlađivanje ekipe.

„Našoj zemlji je potrebno da zastavu predamo u ruke mlađe generacije, za stvaranje nove strukture. To je ispravna stvar. Mislim da će naši mladi zemljaci uraditi sve što je potrebno da nastave u pravom smeru“, zaključuje Jilmaz.

Napadač Lila za državni tim je debitovao 2006. godine. Od tada je upisao 77 utakmica i 31 gol.

Komentari

Vaš komentar