Čeferin: Plasman Srbije na SP – nikakva senzacija (VIDEO)

FIFA World Cup 24. jun 202217:26 > 17:512 komentara
Podeli:
FSS

Čeferin je bio gost FSS u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a došao je sa jednim od najbližih saradnika, direktorom nacionalnih asocijacija u UEFA Zoranom Lakovićem.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je da saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije „ne može biti bolja“ i da se u Beogradu oseća kao kod kuće. 

– Nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS, predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće – rekao je Čeferin prilikom posete Fudbalskom savezu Srbije. 

Čeferin je bio gost FSS u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a došao je sa jednim od najbližih saradnika, direktorom nacionalnih asocijacija u UEFA Zoranom Lakovićem. 

Njih su ugostili zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsednik Tomislav Karadžić, direktora A tima Stevan Stojanović i selektor reprezentacije Dragan Stojković.  

Kako je saopštio Savez, dan ranije predsednik UEFA bio je na promociji knjige svog oca, poznatog slovenačkog pravnika i advokata Petera Čeferina. 

– Bilo je opušteno, sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje – naveo je Čeferin.

On se osvrnuo i na angažman selektora Stojkovića i rekao da Srbija ima odličnu ekipu i da plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru nije senzacija. 

– Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije biti odličan – ocenio je on. 

Svetsko prvenstvo održaće se od 21. novembra do 18. decembra u Kataru. Čeferin je rekao da će to biti specifično takmičenje zbog termina, da će biti drugačije i zanimljivije, ali da je siguran da će organizacija biti odlična.  

Naredne godine održaće se izbori u UEFA, Čeferin je već dobio podršku skoro svih članica evropske kuće fudbala, među kojima je i FSS. 

– Više od 50 Saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači – naveo je Čeferin. 

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković rekao je da je Čeferin čovek iz fudbala sa kojim je korisno i prijatno razgovarati i izrazio je zadovoljstvo odnosom UEFA prema Savezu. 

– Utisci su izvanredni. Zahvaljujem gospodinu Čeferinu na dolasku i što nam je pružio priliku da provedemo dva dana zajedno, razmenimo iskustva i pričamo o saradnji. Gospodin Čeferin je našom saradnjom i više nego zadovoljan, kao i mi odnosom UEFA prema našem Savezu. Zahvalni smo mu na svemu i verujem da će se naša saradnja nastaviti i biti još bolja u budućnosti – naveo je Bjeković.

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je da ga pohvale prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina dodatno motivišu. 

– Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i pre svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni. Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak FSS u svim segmentima. To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, lepšim i ponosnijim – naveo je on. 

Komentari

Vaš komentar