Da li će Ronaldo biti kažnjen za bacanje trake?

FIFA World Cup 29. mar. 202114:046 komentara
Podeli:
Kristijano Ronaldo
AP Photo/Darko Vojinovic

Korijero delo Sport bavio se u ponedeljak potencijalnom kaznom sa kojom bi mogao da se suoči Kristijano Ronaldo zbog toga što je u samom finišu meča u Beogradu bacio kapitensku traku i napustio teren.

Ronaldo je bio besan jer gol koji je uveren da je postigao nije priznat. Dobio je žuti karton, bacio je traku i krenuo put tunela na stadionu „Rajko Mitić“ nešto pre nego što je sudija označio kraj meča.

Možda će vas zanimati

U svom tekstu na temu „da li će Ronadlo biti kažnjen“, Korijero delao Sport poziva se na Disciplinski pravilnik FIFA, konkretno na članove 11 i 12.

Član 11 Disciplinskog kodeksa (Uvredljivo ponašanje ili kršenje principa fer-pleja) navodi:

„Savezi i klubovi, kao i igrači, zvaničnici ili bilo koja osoba koja obavlja naku funkciju za njihov račun, moraju da poštuju Pravila igre, FIFA statute i pravila, direktive, preporuke i odluke FIFA. Takođe, moraju da poštuju principe fer-pleja, odanosti i integriteta“, navodi se u ovom članu.

U članu 12 određena je kazna za kršenje bilo čega navedenog u članu 11 – „Najmanje jedan meč suspenzije ili odgovarajući period vremena predviđen za nesportsko ponašanje prema protivniku ili bilo kome drugom sem zvaničnih lica utakmice“.

Nije potvrđeno da UEFA i FIFA razmatraju bilo kakav postupak protiv Portugalca, ali je nekadašnji reprezentativac Portugala Fernando Meira u subotu uveče ocenio da je „Ronaldovo ponašanje bilo neprihvaltljivo“.

Komentari

Vaš komentar