„Da li ostajem? Pričaćemo; Bravo za Srbiju i Hrvatsku“

FIFA World Cup 15. nov. 202114:44 > 17:071 komentar
Podeli:
FSCG

Selektor Crne Gore, Miodrag Radulović, na utakmici protiv Turske, koja je na programu 16. novembra sa početkom u 20 časova i 45 minuta, poslednji put će voditi selekciju Crne Gore u mandatu koji je u toku. Podsećanja radi, ugovor Miodraga Radulovića ističe 31. decembra.

“Da li ću ostati na mestu selektora? Rano je da govorimo na tu temu. Ja ću uvek biti u službi crnogorskog fudbala, ja sam dužnik crnogorskog fudbala. Drago mi je ako je javnost prepoznala, kao što su prepoznali igrači, da postoji napredak. Na kraju se sve svodi na bodove, mi smo, nažalost, u bodovnom zaostatku, ali zaista mislim da smo ponudili nešto novo i da smo napravili iskorak. To želimo da pokažemo i protiv Turske, želimo da pokažemo da ovaj tim ima perspektivu”, rekao je Midrag Radulović, pa nastavio:

“Smatram da je treći meč u kvalifikacijama, duel sa Norveškom u Podgorici, bio ključan po epilog kvalifikacija za Mundijal, koje se polako bliže kraju. Imali smo dve pobede, a da smo imali navijače uz nas na toj utakmici, siguran sam da bi epilog meča bio drugačiji, siguran sam da bi uspeli da ostvarimo pozitivan rezultat, ali…”

FSCG

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Miodrag Radulović je nastavio sa izlaganjem:

“Naša grupa je jedina u kojoj tri selekcije u poslednje kolo ulaze sa šansama za direktan plasman na Svetsko prvenstvo. U ovom trenutku se ne zna ni ko će u Katar, ni ko će u baraž. Letonija je proglašena totalnim autsajderom, a u gostima je izgubila samo od Holandije”, rekao je Radulović, pa nastavio:

“Mi smo u svakom meču bili u igri, mi smo namučili i bolje rangirane selekcije. Mislim i da smo imali konstantu u igrama, mislim da će se ciklus pamtiti, nažalost ne po bodovima i plasmanu na Mundijal, već po načinu na koji smo se predstavili”.

Turska, kao i Holandija pre nekoliko dana, u Podgoricu dolazi da pobedi. Holandija nije uspela, a na pitanje da li će uspeti Turska, Radulović je rekao:

FSCG

“Nismo dozvolili Holandiji da pravi račun bez nas, nećemo ni Turskoj. Nadam se da ćemo imati makar bod više nakon poslednjeg meča u kvalifikacijama. Našem rivalu treba pobeda. Iskteno, voleo bih da budu ofanzivniji, što će verovatno i biti, jer bi imali mnogo više prostora, jer bi mogli mnogo lakše da stignemo do mreže selekcije Turske.”, rekao je Radulović i dodao:

“Nismo imali prostora da pružimo šansu mlađim igračima od starta, jer smo odmah ušli u takmičenje. Takođe, bitan je moment kada da im se ukaže poverenje. Ima još mladića koji ispunjavaju kriterijume državnog tima, sad je trenutak da oni naprave korak napred, bez obzira na to ko će biti na mestu selektora. Podmlađivanje mora da se nastavi, jer je to jedini način da stignemo do cilja, da formiramo ekipu kadru da u bliskoj budućnosti ostvari san i izbori plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore”.

FSCG

Selektor Crne Gore čestitao je Srbiji i Hrvatskoj na ostvarenom uspehu, odnosno plasmanu na Mundijal, kao i Severnoj Makedoniji koja će do Katara pokušati da stigne preko baraž mečeva.

“Srećni smo što selekcije iz regiona imaju ovakve rezultate, čestitamo im od srca i verujemo da ćemo im se u budućnosti pridružiti. Eto, Bosna i Hercegovina nije uspela, a ima takav potencijal. Ništa ne treba doživljavati kao smak sveta, ovo je, ipak, samo igra”.

U poslednjem kolu, snage će odmeriti Crna Gora i Turska, Holandija i Norveška, odnosno Gibraltar i Letonija. Holandija je i dalje najbliža osvajanju prvog mesta i plasmanu na Mundijal, ali sledi izuzetno opasan duel protiv Norveške na svom terenu. Svoju priliku vreba i Turska, koja gostuje Crnoj Gori. Odlućujuće utakmice za plasman na Mundijal, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Tabela: Holandija 20, Turska 18, Norveška 18, Crna Gora 12, Letonija šest, Gribraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar