Dalić objavio spisak za oktobar, vraća se Modrić

FIFA World Cup 20. sep. 202118:32
Podeli:
REUTERS/Antonio Bronic

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić u ponedeljak je objavio spisak igrača na koje će računati u oktobarskoj reprezentativnoj pauzi za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Kipra i Slovačke.

U novoj reprezentativnoj pauzi Hrvatska prvo 8. oktobra gostuje Kipru, a zatim u Osijeku 11. oktobra dočekuje Slovačku.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 4. oktobra i tu će trenirati tri dana pred odlazak na Kipar.

Nakon što je zbog povrede propustio reprezentativnu akciju u septembru, na Dalićevom spisku ponovo se našao Luka Modrić.

„Nakon uspešnog septembra, naravno da sada sa puno optimizma, pozitivne energije i samopouzdanja dočekujemo novo okupljanje. Međutim, moramo da budemo svesni da sve dobro što smo napravili sada moramo da potvrdimo sa još šest bodova, a da to možemo samo uz potpunu koncentraciju i zajedništvo koje smo imali na prošlom okupljanju. Kipar i Slovačku smo već pobeđivali u ovom ciklusu, prihvatićemo u oba meča ulogu favorirta, ali ponavljam – moramo da damo svoj maksimum. Uveren sam da će pozvani igrači uspešno odgovoriti tom izazovu, a naravno da nas posebno raduje povratak Luke Modrića koji je kao igrač i lider od neprocenjivog značaja za nas“, poručio je Dalić.

Evo i celog spiska:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Mile Škorić, Filip Urenović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozivić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Kristijan Jakić

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja.

Dalić je na dodatni spisak, za slučaj da budu potrebne promene, stavio šest igrača – Duje Ćaleta-Car, Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak, Simon Sluga, Kristijan Lovrić, Nikola Moro.

Nakon šest odigranih mečeva Hrvatska i Rusija imaju po 13 bodova u grupi, Hrvatska je prva zbog bolje gol razlike. Sledi Slovačka sa sedam bodova, Slovenija ima sedam, Malta i Kipar po četiri.

Mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar