Dalić u pravu? Kiparska liga jača od hrvatske? A od srpske?

FIFA World Cup 26. mar. 202120:49 > 0:104 komentara
Podeli:
Laszlo Szirtesi/Getty Images

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nahvalio je Kiprane pred meč drugog kola kvalifikacija za SP 2022 u Rijeci.

Hrvatska je ušla u lošu seriju rezultata. Poraz od Slovenije 0:1 na otvaranju kvalifikacija za SP 2022 bio je četvrti uzastopni u zvaničnim utakmicama što se aktuelnim vicešampionima sveta do sada nikad nije dogodilo.

Ne samo zbog toga pobeda je imperativ u subotu kad Hrvati dočekuju selekciju Kipra. I realno je da bude „kec“ jer je Hrvatska po svim fudbalskim kriterijumima ispred Kipra. Ili možda nije?

Selektor Zlatko Dalić dao je zanimljiv komentar uoči meča.

Osam reprezentativaca Kipra iz prve postave igraju u njihovoj ligi. Mislim da je njihova liga čak ispred naše. Ne smemo da ih shvatiti olako…“, rekao je između ostalog Zlatko Dalić.

Da li to selektor Hrvatske samo želi da se njegovi izabranici ne opuste ili stvarno tako misli? Tek ispada da je u pravu. Ovih dana je Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) objavio redosled najboljih liga u poslednjoj deceniji.

Na toj listi očekivano najbolje su španska Primera i engleska Premijer liga, a liga Kipra je zaista ispred Hrvatske! Zauzima 23. mesto dok je Hrvatska na 26. mestu.

Ako se tako gleda onda je liga Kipra i ispred Superlige Srbije, koja na toj listi zauzima tek 32. mesto od ukupno 40 liga.

Da li se slažete?

Kompletnu listu pogledajte ovde.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar