Fernando Santoš: To je moja odgovornost, ali bićemo u Kataru

FIFA World Cup 14. nov 202123:36 > 15. nov 2021 1:053 komentara
Podeli:
Portugal coach Fernando Santos reacts
REUTERS/Pedro Nunes

Selektor Portugala Fernando Santoš preuzeo je odgovornost za poraz od Srbije 1:2 u Lisabonu u odlučujućoj utakmici Grupe za direktan plasman na Mondijal 2022.

Razočarali smo kao i u četvrtak protiv Irske. Dobro smo počeli, pritiskali smo, postigli gol. A onda smo ubacili četvoricu vezista, tako da bekovi nisu bili tako zatvoreni i otvoreni. Igrači su se borili, ali imali smo dosta poteškoća. Ovo je moja odgovornost. Nismo želeli da igramo ovako..., rekao je Fernando Santoš posle meča i nastavio:

Neki igrači nisu mogli da razumeju poruke u prvom poluvremenu, u pauzi sam objasnio, oni su ubacili dva napadača. Hteo sam da naši bekovi idu više, da igraju više napred. Igra je bila izbalansiranija. Stvorili smo dve ili tri prilike za postizanje golova, ali i oni su…“

Bez obzira na ovaj neuspeh selektor Portugala veruje da će njegova selekcija na kraju ipak otići u Katar.

Igrali smo sa strahom i nekom zebnjom. Ponavljam, sve je ovo moja odgovornost. Svi znamo da nismo uradili sve što je trebalo. Ali bićemo u Kataru. Igrači znaju da uvek igramo na pobedu, razmišljamo ofanzivno…, zaključio je Fernando Santoš.

Komentari

Vaš komentar