Fudbalski savez tzv. Kosova tuži reprezentativce Srbije

FIFA World Cup 16. nov. 202115:57 > 16:3349 komentara
Podeli:
Mitrović slavlje u Lisabonu
REUTERS/Pedro Nunes

Fudbalski savez takozvanog Kosova* saopštio je da će tužiti reprezentativce i Fudbalski savez Srbije.

Dok čitava srpska nacija slavi svoj direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2022 u Prištini najavljuju da su spremili tužbu zbog majica koje su nosili srpski reprezentativci na slavlju posle pobede nad Portugalijom (2:1) i pesme „Veseli se, srpski rode“, srpske pevačice iz Crne Gore Danice Crnogorčević, koju su pevali.

„Fudbalski savez Kosova* žaliće se UEFA i FIFA na postupak srpskih fudbalera, koji su se posle meča sa Portugalijom pojavili u majicama sa iredentističkim nacionalističkim natpisom. FFK smatra da je neprihvatljivo propagiranje nacionalističke pesme fudbalera reprezentacije Srbije u čijem se tekstu pominju dva grada susednih država, Prizren Republike Kosova* i Rumija Crne Gore (mislili su verovatno na planinu u Crnoj Gori). Ovaj provokativni i nacionalistički gest ne odgovara evropskim vrednostima, već je jednostavno deo srpskih šovinističkih i iredentističkih snova i razmišljanja. Fudbal je najpopularniji sport na svetu i svuda je hvaljen za stvaranje mostova prijateljstva među narodima i kao takav treba da ga čuvamo, a ne da služimo kao propagandno sredstvo besnog šovinizma“, stoji u saopštenju.

Oni su dostavili i fotografiju na kojoj se nalaze Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović u pomenutim majicama zbog čega će ih tužiti.

Komentari

Vaš komentar