Golišavi fudbal u znak bojkota Mundijala u Kataru

Podeli:
Goli fudbal
Printscreen

U znak protesta i bojkota Svetskog prvenstva u Kataru u nedljeu je u filmski reditelj Gerit Starčevski organizovao fudbalski meč koji su akteri odigrali potpuno goli.

Jedan od timova bio je iz Nemačke, sa prilično originalnim imenom – „Nacktionalmannschaft“ – izvedenim u igri reči „nude“ i „national“.

Na drugoj strani terena, jednako nagi, bili su članovi tima koji je okupio Starčevski – „Pottorginale Allstars“. Nakon fotografisanja oni su ipak nosili bele dresove.

Svi učesnici nosili su samo čarape i patike, brojevi su im bili ispisani na leđima, a želeli su da na ovaj način iskažu bojkot prema organizaciji Mundijala u Kataru.

Prema rečima organizatora, cilj akcije bio je da se zauzme stav protiv Fudbalskog saveza Nemačke, Mundijala u Kataru i činjnice da postoje zemlje u kojima je sramota pokazivati i otkrivati delove tela ili celo telo.

Najavljeno je da će biti još ovakvih mečeva, prvi već 9. oktobra.

Nedeljni duel nije prvi golišavi fudbalski meč koji je Starčevski organizovao. I ranije je sličnim akcijama pokušavao da skrene pažnju na ono što on u fudbalu smatra važnim pitanjima poput komercijalizacije profesionalnog sporta i stranih investitora.

„Fudbal je sport radničke klase i navijača, ne sport elite“, izneo je svoj stav reditelj.

Komentari

Vaš komentar