Golman kome ne možete da date gol kad brani za Englesku

FIFA World Cup 27. mar. 202111:08 > 11:10
Podeli:
England Nick Pope Engleska Nik Poup
REUTERS/Adrian Dennis

Selektor Engleske Garet Sautgejt odlučio je da Nik Poup brani za nacionalni tim Gordog Albiona u svim utakmicama u ovom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Nik Poup je dočekao svojih pet minuta. Golman Barnlija čuvao je gol reprezentacije Engleske na poslednjem meču protiv San Marina, a selektor Garet Sautegejt saopštio je odluku da isti čuvar mreže brani i u preostale dve utakmice protiv Albanije u Tirani i Poljske u Londonu.

Već duže vremena kao prvi golman Engleske nametnuo se čuvar mreže Evertona Džordan Pikford, ali on zbog povrede nije pozvan za ovaj ciklus. To je značilo da će se za mesto boriti Nik Poup i golman Mančester Junajteda Din Henderson.

Sautgejt je odlučio Poup brani na svim utakmicu u ovom ciklusu.

Nik je zaista bio strpljiv i čekao svoju šansu. Odlično je branio svake nedelje za svoj klub i sačekao ovaj trenutak. Veoma je smiren kao osoba, stvarno mi se sviđa njegova ličnost“, kazao je Garet Sautgejt.

Ono što engleski mediji ističu kao interesantno za 28-godišnjeg Nika Poupa je da još uvek nije primio gol kad je čuvao mrežu nacionalnog tima. Nije da je nešto mnogo utakmica branio, svega pet, ali činjenica je da je ostao nesavladan protiv Kostarike (2:0), reprezentacije FS Kosova (4:0), Velsa (3:0), Republike Irske (3:0) i San Marina (5:0).

Tek će imati posla na golu

Realno, pre nekoliko dana protiv San Marina, najslabije zemlje na rang listi FIFA, nije ni imao posla.

Jasno je da smo znali da neće imati previše posla na tom meču, ali siguran sam da će biti drugačije u narednim utakmicama“, rekao je selektor Engleske Garet Sautgejt.

Nik Poup će prvi izazov da opravda nesavladivost imati u nedelju u Tirani, a sigurno će još veći izazov  biti u sredu kad u London stižu Robert Levandovski i Poljaci.

Ko zna, možda se Nik Poup izbori da bude prvo golman i na EURO 2020.

Komentari

Vaš komentar