Halilhodžić: Čitav dan su pucali; Hakimi: Preživeli smo!

Podeli:
Getty images/ Masashi Hara

Fudbalska reprezentacija Maroka srećno se vratila kući pošto se zatekla u Gvineji gde je uoči kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo pokušan državni udar.

U ponedeljak je trebalo da se odigra utakmica između domaće Gvineje i Maroka u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Meč je odložen nakon nekoliko sati pucnjave u blizini predsedničke palate u pokušaju puča u glavnom gradu Konakriju.

Ekipa Maroka sprovedena je do aerodroma i napustila je Gvineju nakon pregovora na nivou ambasade. Selektor Maroka i legenda jugoslovenskog fudbala Vahid Halilhodžić rekao je za francuske medije da se „skoro čitav dan“ mogla čuti pucnjava dok je reprezentacija Maroka čekala siguran izlazak iz zemlje.

U hotelu smo, ceo dan čujemo pucnjeve u blizini. Predsednička palata nije mnogo udaljena od nas, po mom mišljenju nema mnogo ljudi na ulici. Čekamo dozvolu za odlazak na aerodrom, do tamo nam je potrebno 45 minuta, sat vremena. Kada čujete pucnjeve napolju, bezbednost nije zagarantovana 100 odsto. Igrači nisu sigurni, zabrinutost je prisutna, sigurno. Navikao sam na to (bio je dobro upoznat sa ratom u bivšoj Jugoslaviji), za mene je to manje problematično. Ali ova situacija je bizarna„, rekao je između ostalog Vahid Halilhodžić za Lekip uoči povratka u Maroko.

Nakon što je avion sleteo u Rabat, reprezentativac Maroka i novi defanzivac Pari Sen Žermena Ašraf Hakimi zahvalio se svima na porukama podrške i srećnom povratku u Maroko.

Hvala svima na porukama i podršci. Bio je ovo veoma intenzivan dan, ali hvala Bogu da smo živi i zdravi stigli u Maroko„, napisao je između ostalog Ašraf Hakimi na Tviteru.

 

Komentari

Vaš komentar