„Hvata me panika kad razmišljam o povlačenju“

FIFA World Cup 22. mar 202219:261 komentar
Zlatan Ibrahimović
REUTERS/Daniele Mascolo

Napadač Milana i reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović veruje da će se njegova selekcija plasirati na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Skandinavska selekcija u četvrtak u polufinalu baraža igra protiv Češke, a pobednik će se u odlučujućem duelu sastati sa Poljksom, koja je zbog suspenzije Rusije već preskočila prvu prepreku.

Povezane vesti

Četrdesetogodišnji Ibra je pričao o budućnosti državnog tima, ali i završetku karijere.

„Osećam malu paniku zbog mogućnosti da prestanem da igram. Sigurno, nastaviću što je duže moguće, sve dok mogu da postižem rezultate, sve dok budem dobar na terenu, bez patnje,“ rekao je Ibrahimović u isčekivanju novog ugovora sa Milanom i nastavio:

„Šta će biti dalje, ne znam, dosam pisao knjigu malo sam se plašio. Uloga u fudbalu? Videćemo kad dođe taj dan. Mogao bih da počnem nešto novo, predahnem ili potpuno nestanem. Naravno da adrenalin koji sada osećam nikada više neću osetiti. Programirani smo da se probudimo, pripremimo za trening, treniramo, idemo kući i odmorimo se. Mislim da će ti biti veća tuga što me više nikada nećete videti kako igram. Trebalo bi sada da se zabavite, više nikad nećete da vidite ovako nešto.“

Sjajni napadač je siguran da će se Švedska plasirani na Mundijal, a pričao je i o novim zvezdama državnog tima Entoniju Elangi, sa čijim očec Žozefom je igrao u Malmeu u sezoni 2000/2001, Dejanu Kuluševskom i Aleksanderu Isaku.

„Oni su budućnost, ne treba da se kladite na mene, nego na njih. Ovde sam da im pomognem da idu napred“, istakao je Ibrahimović.

Švedska u četvrtak u 20:45 dočekuje Češku, a finalni mečevi baraža su 29. marta.

Sve utakmice gledajte na kanalima Sport Kluba.

Utakmicu Švedska – Češka, kao i sve mečeve barađa za Svetsko prvenstvo možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

 

Komentari

Vaš komentar