„Imamo potencijal i kvalitet, možemo do velikog takmičenja“

Podeli:
FSCG

Fudbaleri Holandije pobedili su Norvešku sa 2:0, pa su uspeli da izbore plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, dok će u baražu igrati selekcija Turske, koja je kao gost pobedila izuzetno borbenu Crnu Goru sa 2:1.

Holandija je pobedila Norvešku sa 2:0. Na kraju, Holandija je imala 23, Turska 21, Norveška 18, Crna Gora 12, Letonija devet, a Gibraltar je ostao bez bodova.

Holanđani su otišli u Katar zbog bolje gol razlike, a razloga za zadovoljstvo imala je i selekcija Turske, koja je dobila pravi poklon u vidu remija između Norveške i Letonije u pretposlednjem kolu. Kratkih rukava kada je reč o Mundijalu ostala je Norveška, a razloga za tugovanje ima i Crna Gora, jer je na svom terenu poražena od Norveške i Turske, dok je sa Letonijom odigrala meč bez golova.

„Mislim da smo pokazali dosta dobrih stvari u poslednja dva meča, proširili smo roster, odigrali dve izuzetno dobre utakmice. Bilo je naravno i stvari koje treba ispraviti. Ne treba zaboraviti da u duelima sa Holandijom i Turskom nismo mogli da računamo na osam izuzetno bitnih igrača.”, naglasio je Miodrag Radulović, selektor Crne Gore, pa nastavio:

Montenegro's Fatos Beciraj scores their first goal Crna Gora World Cup - UEFA Qualifiers - Group G - Montenegro v Turkey
REUTERS/Stevo Vasiljevic

“Na krilima uspeha koji smo ostvarili protiv Holandije, odlično smo otvorili meč protiv Turske i brzo poveli sa 1:0. Trebalo je da to bude stimulans da još jače i agresivnije krenemo ka golu rivala. Umesto toga, pojavila se nepotrebna nervoza, usledilo je izjednačenje, a zatim smo sve do kraja meča bili u grču. Želja je bila tu, energija takođe, ali je na kraju Turska zasluženo stigla do pobede i prilike da se kroz baraž mečeve, bori za mesto na Mundijalu”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, selektor Crne Gore, Miodrag Radulović, kome ugovor sa Savezom ističe 31. decembra, je nastavio sa izlaganjem:

FSCG

„Mislim da reprezentacija Crne Gore ima veliku perspektivu i potencijal. Ima stvari koje su veoma dobre, ima stvari koji treba nadograditi. Neophodan nam je napredak kako bi stigli do prvog velikog takmičenja u istoriji Crne Gore, a dobro je što prostora za napredak ima. U periodu koji sledi, treba nastaviti sa podmlađivanjem državnog tima, neophodno je formirati grupu od tridesetak igrača, koji u svakom trenutku mogu da budu u sastavu reprezentacije. To je jedini način da stignemo do cilja, a to je naravno, prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore”.

Sada su na potezu čelnici Fudbalskog saveza Crne Gore, a u periodu koji sledi, biće jasnije da li selektor Miodrag Radulović nastavlja posao koji je započeo ili ne.

Komentari

Vaš komentar