Iran minimalcem obezbedio vizu za Katar

Podeli:
fudbalska reprezentacija Irana
REUTERS/Wana News Agency

Reprezentacija Irana prva je azijska reprezentacija koja je kroz kvalifikacije obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, pošto je na svom terenu savladala Irak 1:0.

Iako je očekivan, ovo je istorijski rezultat za Iran. Pošto je obezbeđeno prvi put u istoriji ove reprezentacije treće uzastopno učešće na najvećoj svetskoj smotri.

povezano

Iran je plasman na mondijal obezbedio tri kola pre kraja i to pobedom nad velikim rivalom Irakom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Taremi u 48. minutu. Na ovaj način Iran je obezbedio jedno od prva dva mesta u Grupi A, pošto ima 19 bodova, čak 10 više od trećeplasiranih Ujedinjenih arapskih emirata, koji su pobedili Siriju na svom terenu 2:0 i tako ostala sa dobrim šansama da obezbedi baraž.

Južna Koreja je u okviru ove grupe nastavila siguran put ka Kataru, pošto je u gostima savladala Liban 1:0. Tako bi u narednom kolu protiv Sirije u gostima pobedom se pridružila Iranu u overi vize za mondijal.

U Grupi A još Saudijska Arabija je minimalnim rezultatom savladala Oman kod kuće i zadržala lidersko mesto. U stopu je prate Japan i Australija.

Komentari

Vaš komentar