Jokanović za SK: Majstorski, sve smo naplatili u Lisabonu

FIFA World Cup 15. nov. 202116:43 > 17:263 komentara
Podeli:
Aleksandar Mitrović, fudbalska reprezentacija Srbije,
oto by Carlos Rodrigues/Getty Images

Slaviša Jokanović. Putovao u Lisabon da donese sreću svom prijatelju Piksiju i srpskoj reprezentaciji. I doneo je sreću, ispunio „obećanje“ dato Sport Klubu, dva dana uoči poslednjeg kola grupne faze kvalifikacija za SP, gledao utakmicu, obradovao uspehu i, mimo planiranog, odlepršao sa društvom do hotela u Estorilu, da čestita drugaru i ostalim članovima državne selekcije, koji su svoju dušu i telo ugradili u, može se reći, senzacinalan trijumf nad portugalskim zvezdama.

Povezane vesti

Govorio sam da ne bih da smetam, da će biti dana za druženje sa selektorom, ali, ponela me organizacija, šta ti je društvo, povuče te, prihvatio sam, proveo sat i po u društrvu sa Piksijem, pozdravio se sa ljudima iz reprezentacije i sreo mnoge koji se muvaju oko reprezrentacije na velikim utakmicama“, otkriva Jokanović, danas, iza podneva, tek što je prošao pasošku kontrolu u glavnom gradu Lisabona, za SK.

U srpskim rukama je viza za Katar?

Želja, igra, snaga, brzina Srbije, za naplatu i ponos, za odlazak na SP. Pošteno, slatko, matirali smo reprezentaciju koja je u u Top 4 Evrope. Pa, još na njenom terenu. Ima li nešto više? Biće i toga. Isticao sam ranije kako je meč u Lisabonu od velike važnosti, ukazao da će biti i značajnijih u vremenu pred nama. I, eto, one su već tu, izborili smo se za Katar. Hoću da istaknem momke koji su osvojili svetsku krunu u omladinskoj konkurenciji, ta deca su sad odrasli ljudi, neki od njh su postali standardni članovi državnog tima, stasali su, oni su budućnost, moramo da ih podržimo, kao i njihove starije, sjajne kolege, da dobiju najbolji mogući tretman, da verujemo u ono što rade, kao što u njih veruje selektor Stojković, da im pružimo odgovarajući tretman, da ih bodrimo iz sveg srca, na svakom mestu, zaslužili su“, u dahu je prokomentrarisao menadžer Šefild junajteda.

Igra za udžbenike?

Čak i da nismo pobedili Portugal, konstatovalo bi se: izvanredna igra Srbije. Pobeda je, naravno, šlag na torti, pobeda je radost. Po notama Piksija Stojkovića, valjda smo rešili pitanje selektora za dugi niz godina… Sve što je odigrano u kvalifikacijama, bilo je respektabilno, kako je krenulo, tako se i okončalo. Majstorski,“ zaključio je Slaviša
Jokanović za Sport Klub.

 

Komentari

Vaš komentar