Jovetić: Nismo favoriti, vrebamo iz drugog plana

Podeli:
Stevan Jovetić

Stevan Jovetić je odigrao sjajno u Ligi nacija. Bio je, slobodno se moće reći centralna figura na putu ka plasmanu Crne Gore u viši rang, odnosno B diviziju veoma kvalitetnog takmičenja.

Nedavno je posle velikog uspeha Severne Makedonije koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo, čestitao od srca Goranu Pandevu, a zatim naglasio da bi voleo da dođe u situaciju da sa Crnom Goro stigne do velikog takmičenja, prvog u istoriji.

Posle kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje su ljubitelji fudbala u Crnoj Gori uspeli da zaborave, nakon dobrih partija izabranika Faruka Hadžibegića u Ligi nacija, Jovetić će priliku da stigne do velikog takmičenja imati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a prepreke na tom putu su Holandija, Norveška, Turka, Letonija i Gibraltar.

Holandija je favorit, to je jasno. Norveška i Turska opasne, ali može da se igra sa njima. Letoniju znamo, Gibraltar je nepoznanica. Ukratko, drugi su favoriti, mi ćemo tražiti šansu iz drugog plana“, rekao je Stevan Jovetić za RTCG i nastavio:

Holandija je favorit broj jedan. U pitanju je selekcija koja će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi stigla do Mundijala. Holandija je bila u periodu tranzicije, ali sada su ozbiljna reprezentacija i ponavaljam prvi favorit. Imaju sjajan tim, volio bih da budu kompletni. Uvek je izazov igrati sa najboljima.”

Pored Holandije koja je favorit broj jedan, Crna Gora će imati pakleno težak zadatak protiv Norveške i Turske, a pri tome svako potcenjivanje će biti skupo plaćeno. To se naravno odnosi na selekcije Gibraltara, a posebno Letonije.

Turska je ozbiljna i kvalitetne selekcija sa mnogo iskusnih igrača u sastavu tima. Isto važi i za Norvešku, čija je prednost mlada ekipa i velika glad za uspehom. Što se tiče Letonije i Gibraltara, više nema klasičnih autsajdera. Ono što je bitno, moramo da gledamo sebe, moramo da pružimo maksimum u svakom meču, da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena, za svaki bod. Da li će to biti dovoljno da se umešamo u borbu za plasman na Mundijal? Nadam se da hoće”, zaključio je Jovetić.

Crnu Goru zaista očekuje jako težak posao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Međutim, u slučaju da problemi sa povredama konačno zaobiđu selekciju Crne Gore, jasno je da Stevan Jovetić, Stefan Savić i saigrači mogu da budu konkurentni favoritima na papiru, što Holandija, Norveška i Turska definitivno jesu.

Foto: FSCG
Komentari

Vaš komentar