Južna Afrika traži ponavljanje meča sa Ganom: Pokradeni smo

Podeli:
REUTERS/Siphiwe Sibeko

Fudbalski savez Južne Afrike zvanično je protestvovao kod Svetske fudbalske federacije (FIFA) zbog suđenja na utakmici koju su u okviru kvalifikacija za SP u Kataru izgubili od Gane 1:0.

Južnoafrikancima je bio dovoljan budu u ovom susretu kako bi obezbedili plasman u treću plej of fazu kvalifikacija za Mundijal. Međutim, poraženi su golom Ajua iz po mišljenju Južnoafrikanaca kontroverzno dosuđenog penala.

povezane vesti

Sudija je pokazao na belu tačku posle minimalnog kontakta veziste Gane Danijela Amertija sa Rušinom de Reukom.

„Pisali smo i Afričkoj federaciji i FIFI. Želimo da se analizira cela utakmica i posebno neke odluke. Osećamo se da smo opljačkani. Nije samo u pitanju penal, već i mnoge druge odluke. Najpoštenije bi bilo da se utakmica ponovi“, rekao je Tebogo Motlante, predsednik Fudbalskog saveza Južne Afrike.

Zanimljivo je da je Južna Afrika bila već akter jedne ponovljene utakmice u kvalifiakcijama za svetsko prvenstvo. Pre četiri godine, Južna Afrika je savladala Senegala 2:1 i izborila plasman na Mundijal u Rusiji.

Međutim, naknadno je utvrđeno da je Južnoj Africi neopravdano dosuđen penal, jer je lopta igrača Senegala pogodila u koleno, a ne u ruku. Meč je ponovljen, Senegal je pobedio 2:0 i otišao u Rusiju.

„Očekujemo da sada nadležni odreaguju na sličan način i ponove utakmicu“, rekao je Motlante.

Komentari

Vaš komentar