Karvahal brani Enrikea: Ne forsira Barsine igrače

Podeli:
Dani Carvajal
Guliver Image/AP Photo/Jose Breton

Deo španske sportske javnosti, mahom onaj naklonjen Real Madridu, prethodnih dana zamerio je selektoru „Crvene furije“ Luisu Enrikeu da prednost u nacionalnom timu daje Barseloni, timu u kojem je završio igračku karijeru, ali i u kojem je radio kao trener od 2014. do 2017. godine.

Luis Enrike u poslednje vreme ne poziva fudbalere „kraljevskog kluba“ Marka Asensija i Iska zbog ne baš dobre forme, a prednost daje „klincima“ Barselone – Pedriju i Gaviju.

#related-news_0

Međutim, u odbranu svog selektora stao je i jedan fudbaler Real Madrida.

Kada čujem da neko misli da selektor Luis Enrike ne poziva igrače zato što su iz Reala, pokušavam da dokažem da to nije tačno. Selektor zove sve igrače za koje misli da mogu da pomognu u onome što je on zacrtao, bez obzira na to za koju ekipu igraju. On je to već mnogo puta dokazao – to je njegova filozofija, njegova ideja“, izjavio je desni bek Reala Dani Karvahal.

Karvahal je član reprezentacije od 2014. godine, a za sada je odigrao 25 utakmica za državni tim.

Španiju očekuju ključne utakmice kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine – rivali „Furiji“ biće Grčka u Atini i Švedska u Sevilji. Španija je trenutno na drugom mestu grupe B sa 13 bodova, dva manje u odnosu na lidera Švedsku.

Komentari

Vaš komentar