Klark brani Robertsona i Tirnija

Podeli:
Ian MacNicol/Getty Images

Čini se da su se sve kritike na račun reprezentacije Škotske nakon remija sa Izraelom u nedelju sručile na leđa Endija Robertsona i Kirana Tirnija, ali selektor Stiv Klark smatra da to nije fer.

Mediji i navijači najveće krivce za remi Škota u Izraelu pronašli su u Robertsonu i Tirniju. Selektor Stiv Klark smatra da je Robertson odigrao dobro ali i da na istoj strani može da igra Kiran Tirni.

„Mislim da je to više problem medija, stručnih konsultanata i navijača. Ne naš. Mislim da je naša leva strana sa Robertsonom i Tirnijem radila veoma dobro“, rekao je Klark.

„Kritike na račun Robertsona su prilično čudne. Imao je dobar meč. Te kritke su nepotrebne zaista“, dodao je i osvvrnuo se i na komentare da Robertson igra bolje za Liverpul nego za reprezentaciju:

„Mislim da to nije fer. Već smo razgovarali o ovome kada su svi govorili da Endi i Kiran ne mogu da budu u istom timu. Mogu, mi to radimo konstantno. Mislim da je to jedan od razloga što smo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. I jedan i drugi su odigrali pristojno to veče u Beogradu. Za mene su ovi razgovori završeni. Oni mogu da igraju u istom timu, obojica vole da igraju po levoj strani i mislim da smo našli način da to i bude tako“, rekao je Klark.

„Kiran je izuzetan levi bek, Endi voli da ide napred. On je taj koji šalje loptu u protivnički šesnaesterac. Bilo da počnemo sa trojicom ili četvoricom u odbrani, ako možemo tokom meča da to menjamo i da to promeni ceo tok meča, to samo može da bude dobro za nas“, zaključio je raspravu selektor Škotske.

Škotska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igra u Grupi F sa Danskom, Austrijom, Farskim Ostrvima, Izraelom i Moldavijom. U prva dva kola upisala je dva remija – sa Austrijom i Izraelom, a u sredu uveče dočekuje Farska Ostrva.

Komentari

Vaš komentar