„Koliko bude trebalo“: Bejl spreman da igra za Vels

Alex Davidson/Getty Images

Od novembra je odigrao tačno 77 minuta fudbala, ali Geret Bejl kaže da je u odličnoj formi pred mečeve baraža za plasman na Svetsko prvenstvo koji očekuju Vels.

Reprezentacija Velsa u Kardifu u četvrtak dočekuje Austriju u polufinalu baraža za plasman u Katar, a Bejl kaže da je spreman da igra ako se to od njega bude očekivalo.

Trener Reala Karlo Anćeloti rekao je da je Bejl izostao sa derbija protiv Barselone jer se nije osećao dobro, ali mediju u Španiji tvrde da je kapiten Velsa obnovio povredu leđa.

„U dobroj sam formi, mnogo boljoj nego na prethodnom okupljanju reprezentacije kada sam bio van terena tri meseca. Treniram naporno polsednjih dana i spreman sam da igram koliko se od mene sutra bude očekivalo i da dam sve od sebe. To će svakako biti jedna od najvećih utakmica na kojoj sam igrao. Plasman na Svetsko prvenstvo je nešto što zaista želim za navijače, za zemlju, za sebe“, rekao je Bejl na konferenciji za medije.

Bejl je novinarima rekao i da su reprezentativci Velsa trenirali i izvođenje penala za slučaj da utakmica ne bude rešena u 90 ili 120 minuta.

Vels nije učestvovao na Mundijalima još od 1958. godine, a Bejl kaže da ne razmišlja o sebi i svojoj karijeri i da je fokusiran samo na reprezentaciju.

„Razmišljam samo o ovoj utakmici, sve drugo je nevažno. Želim da se u potpunosti fokusiram na ovo, ne razmišljam o svojoj budućnosti, ne trebaju mi nikakve druge brige sada“, rekao je Bejl i našalio se da se nije družio sa Davidom Alabom u poslednje vreme:

„Obojica znamo koliko je ova utakmica važna za naše zemlje, držao sam se dalje od njega na treninzima u poslednje vreme“.

Sve duele baraža za plasman na Svetsko prvenstvo gledaćete samo na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar