Kros: Bojkot? Kasno je sad, greška od prvog trenutka

FIFA World Cup 31. mar. 202116:53 > 17:11
Podeli:
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Vezni fudbaler Real Madrida i nemačke reprezentacije Toni Kros smatra da je odluka FIFA da Svetsko prvenstvo 2022. dodeli Kataru od prvog trenutka bila greška.

Zbog teških uslova u kojima rade radnici u zemlji domaćinu Mondijala ponovo se priča o eventualnom bojkotu, ali Kros smatra da to sad nema smisla.

Povezane vesti

Bojkot Svetskog kupa u Kataru verovatno neće rešiti probleme poput loših radnih uslova i homofobije. Mislim da je važno ponovo skrenuti pažnju na ova pitanja. Možda će to poboljšati situaciju. Mislim da je odluka o održavanju Svetskog prvenstva u Kataru u početku bila pogrešna. Ali, o pitanju bojkota raspravlja se prekasno. Katar nije fudbalska zemlja i nelogično je održati turnir tamo,“ rekao je Kros i nastavio:

Što se tiče radnih uslova, ljudi ne mogu da rade bez prestanka po vrućini od 50 stepeni. Pate od nedostatka vode za piće i dobre ishrane. Ovo je ludo s obzirom na lokalne temperature. Nad radnicima se vrši nasilje. Uslovi rada jedan su od problema, ali ostale probleme moramo da nazovemo pravim imenima. Na primer, homoseksualnost u Kataru je zločin, takve ljude progoni zakon.

Selekcija Nemačke večeras dočekuje Makedoniju u 3. kolu kvalifikacija, a prenos je od 20:45 sati na SK3.

Svetski šampionat će biti održan od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Komentari

Vaš komentar