Lev: Gorko razočaranje; Gundogan: Nemam objašnjenje

FIFA World Cup 1. apr. 20210:11 > 0:261 komentar
Podeli:
Germany coach Joachim Loew Joakim Lev
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Fudbalska Evropa i svet bruje o velikoj pobedi Makedonaca nad četvorostrukim svetskim prvacima na njihovom terenu, dok sami Nemci ne znaju šta ih je snašlo...

To je prvi poraz Nemaca i prvi golovi koje su primili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, čime je prekinut neverovatan niz.  Čak 35 mečeva Nemci nisu znali za poraz u u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prethodno su poslednji put izgubili još 2001. kad su ih Englezi šokirali sa 5:1.

Čini se da im je sad ovih 1:2 još veći šok. Nemačka sportska javnost kritikuje odlazećeg selektora Joakima Leva. A šta  on kaže u svoju odbranu? Ništa…

Ovo je gorko razočaranje. Nismo bili dovoljno sveži, mnogo smo grešili. Na trenutke se činilo da možemo, međutim, generalno gledano, razočaravajuće je izgubiti na takav način kod kuće„, kazao je Joakim Lev.

Strelac gola za Nemce iz jedanaesterca Ilkaj Gundogan kaže da nema opravdanja za ovaj poraz:

Svi znamo da ovakve utakmice ne bi smelo da gubimo. Način na koji smo primili golove bio je baš loš. To nije ono što očekujemo od sebe i za to nema objašnjenja. Svi moramo da se trgnemo i stignemo do vrhunske forme do maja„, poruka je veznog fudbalera Mančester Sitija.

Nemci su ovo doživeli kao veći šamar od onog koji su im lupili Španci kad su ih pobedili sa 6:0 novembra prošle godine u prijateljskom meču u Sevilji.

Komentari

Vaš komentar