Manćini: U Kataru ćemo biti bolji nego na EP

FIFA World Cup 11. nov. 202116:401 komentar
Podeli:
Claudio Villa/Getty Images

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Roberto Manćini govorio je za medije pred odlučujuće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. U petak 12. novembra Italija će na „Olimpijskom stadionu“ u Rimu ugostiti Švajcarsku, a selektor „Azura“ istakao je da veruje u svoju evropu.

Italijani, prvaci Evrope, trenutno su sa 14 bodova prvi na tabeli C grupe, a Švajcarska je osvojila jednak broj bodova, samo sa lošijom gol-razlikom.

Povezano:

Žao mi je što zbog povreda nećemo moći da računamo na Đorđa Kjelinija i Ćira Imobilea, ali sve reprezentacije imaju problema sa povredama. Svesni smo da bi moglo da bude još i više povreda. Mi smo u dobroj situaciji – znamo ko smo kao tim i moramo da ostanemo mirni. Imali smo dva treninga, ali uveren sam da ćemo igrati dobro, bez obzira na taktičke zamisli“, izjavio je Roberto Manćini.

„Andrea Beloti nije na 100 odsto, moguće je da neće moći da izdrži 90 minuta, ali imaće priliku da igra. Ako da gol u prvih 50-60 minuta, to će biti odlično. Nikolo Barela je dobro trenirao i verujem da će biti u sastavu tima. Nismo se mnogo promenili od EP, mislim da možemo da budemo još bolji nego na tom turniru, da ćemo jači dočekati Svetsko prvenstvo“, rekao je selektor italijanske reprezentacije.

Posle Švajcarske, Italija će u ponedeljak u Belfastu igrati meč poslednjeg kola kvalifikacija protiv Severne Irske.

Utakmice evropske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar