Mediji tvrde da je Vlada odobrila meč, FIFA otvorila istragu

FIFA World Cup 7. sep. 202117:552 komentara
Podeli:
fudbalska reprezentacija Brazila, fudbalska reprezentacija Argentine
REUTERS/Amanda Perobelli

Nakon prekida meča između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, oglasila se i Međunarodna fudbalska federacija.

Utakmica je prekunuta nakon samo sedam minuta, kada su predstavnici Zdravstvene agencije Brazila upali na teren sa zahtevom da četvorica igrača Argentine koja igraju u Premijer ligi, a od kojih su trojica bila u startnoj postavi, momentalno napuste teren, odu u karantin i sačekaju deportaciju.

Povezano

Posle samog meča mogle su da se čuju i pročitaju različite verzije. Argentinci su tvrdili da nisu obavešteni o činjenici da neko od igrača mora da bude u karantinu, Brazilci su tvrdili da ne znaju ništa o bilo čemu, Zdravstvena agencija je sa svoje strane čvrsta u stavu da je satima pre utakmice delegaciji Argentine sve objašnjeno, da je naloženo da se igrači stave u karantin i sačekaju deportaciju.

U utorak se pojavila i verzija koja celoj priči daje sasvim novu dimenziju. Prema pisanjima brazilskih medija, odigravanje utakmice odobrila je Vlada Brazila koja je za reprezentaciju Argentine ukinula pravilo obaveznog karantina za igrače koji dolaze sa teritorije Ujedinjenog kraljevstva. Odobrenje za odigravanje meča dao je i KONMEBOL, kao i Fudbalski savez Brazila.

Očigledno samo niko nije javio Zdravstvenoj agenciji Brazila.

U utorak se oglasila i FIFA, očekivanim kratkim saopštenjem o pokretanju zvanične disciplinske procedure:

„Nakon analiza obavljenih na osnovu izveštaja zvaničnika meča u vezi sa utakmicom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru između Brazila i Argentine, FIFA može da potvrdi da su disciplinske procedure pokrenute prema oba fudbalska saveza.

Od oba saveza je zatraženo da dostave dodatne informacije o svemu što je dovelo do prekida utakmice. Sve će to biti detaljno razmotreno od strane FIFA Disciplinskog komiteta“, navedeno je u objavi Međunarodne fudbalske federacije uz napomenu da će detalji biti pravovremeno objavljeni.

Komentari

Vaš komentar