„Mesi je nauka, savršenstvo, ali Maradona je vaš komšiluk“

FIFA World Cup 7. sep. 202114:49 > 22:075 komentara
Podeli:
Lionel Messi
AP Photo/Bruna Prado

Legendarni argentinski fudbaler Lionel Mesi našao se u centru pažnje svetskih medija ponovo tokom skandalozno prekinute utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Argentine i Brazila, a o njegovim liderskim sposobnostima govori se širom Južne Amerike.

Nekadašnji selektor Kolumbije Fransisko „Paćo“ Maturana uporedio je Mesija sa drugim velikanom argentinskog fudbala – Dijegom Maradonom.

Povezano:

Mesiju uvek možete da aplaudirate, a sa Dijegom ste uvek bili spremni da se radujete. Dijego je bio žurka, a Leo je bio nauka, kao neki izvrstan parfem. Dijego je vaš komšiluk. Maradona je zaista bio nešto posebno – momak iz komšiluka, svačiji prijatelj. On nije zastajkivao da bi nam dao naparfemisani fudbal, ali je kao vaš prijatelj u svakom trenutku bio tu uz vas. To se ne zaboravlja. Njih dvojica su različiti ljudi, različiti senzibiliteti“, izjavio je Paćo Maturana.

Svoj sud o Mesiju kao lideru dao je i njegov saigrač iz reprezentacije Alehandro Dario „Papu“ Gomez. On je opisao kako je Mesi predvodio tim do osvajanja Kopa Amerika ovog leta.

Počeo je da govori pre finala i da vam kažem iskreno, ne sećam se njegovih reči jer sam počeo da plaćem. Govorio je o trudu, našim porodicama, a meni su suze tekle kao da sam malo dete. On je pravi vođa, kapiten u svakom smislu reči. On daje primer, a ljudi žele da ga porede sa Dijegom da se ponaša kao on, ali Leo nije takav. On radi šta treba“, rekao je Papu Gomez.

Komentari

Vaš komentar