Mlinarić za SK: Srbija može kao Hrvatska u Rusiji

FIFA World Cup 2. apr. 202210:45 > 11:006 komentara
Podeli:
Marko Mlinarić
GNK Dinamo YouTube Printscreen

Zagrebački laf, lafčina, zagrebački igrač, igračina, s kraja sedamdesetih i polovine devedesetih prošlog veka, jak, mnogo jak na lopti, majstor driblinga i proigravanja, umetnik čiji su slobodni udarci predstavljali obrazac, plenili, oduševljavali, bacali u trans (634 utakmice za Dinamo, 174 gola, zapažen učinak u Okseru i Kanu).

Povezane vesti:

Uz njega je išla i mala i velika varka, išlo je sve što ima veze sa lepotom fudbala. Marko Mlinarić (61). Čovek za deset, kao što mu je  bio i broj na dresu. Sve je u životu povezano, ništa nije slučajno, u svemu ima – nešto. Ovoga puta tražimo „nešto“ u katarskom žrebu za Svetsko prvenstvo, tražimo zajedno sa Mlinarićem, svejedno je odakle ćemo da krenemo, od Hrvatske ili Srbije, na kraju dođe na isto.

„Meni sve odgovora“, počeo je Mlinarić za Sport Klub.

Neka bude Srbija…

„Može.“

I, kakvi su utisci o grupi gde se smestila Srbija?

„Izazov do izazova, komplikovan posao za sve učesnike, želim sreću mom prijatelju Piksiju!“

Dragan Stojković
FSS

Redovno pratite Srbiju?

„Hoćemo li i dalje da persiramo jedan drugome (nasmejao se Mlinka).

Nije obavezno…

„Sad mi je lakše. Dugujem odgovor: gledam Srbiju kad god sam u prilici.“

Hoće li Srbija da prođe prvi krug?

„Srbija uz Brazil. Moja prognoza.“

Objašnjenje…

„Imponuje samopouzdanje srpskih igrača, kakav selektor, takvi i reprezentativci, pogotovo se odnosi na ofanzivni deo tima, krenuće i odbrani, koja, zasad, kaska za napadom. Ma, Srbija bi mogla da ostvari super rezultat, poput  Hrvatske u Rusiji. Ne laskam, govorim na osnovu onoga ono što vidim.“

Luka Modrić
REUTERS/Antonio Bronic

Dovoljno o Srbiji, na redu je Hrvatska…

„Dobro je prošla na žrebanju. Bar na papiru stoji dobro. A, taj papir ne samo što obavezuje, već i opterećuje. Pa ipak, ne bi trebalo da bude problema oko prelaska na viši nivo, ovo je poslednje takmičenje velikih zvezda hrvatskog fudbala, predvođenih Lukom Modrićem, siguran sam da će se postarati da oproštaj bude za gomilu komplimenata.“

Koji je domet?

„Što se mene tiče, Hrvatska – dok sam živ – ne mora ništa više da osvoji u fudbalu, dovoljno je uradila trećim i drugim mestom na svetu“, jasan je Marko Mlinarić.

Kao što je uvek bio jasan da od Mesija nema boljeg na planeti. Dobri, dobri Mlinarić. Čovek koji ne zaboravlja prijatelje iz nekad velike države, sastavljene od šest republika i dve autonomne pokrajine, a kad, igrom sudbine, neki odu, kad  napuste ovaj svet, suzu su tu da sve objasne. Duboko ga je potresla smrt Marka Elznera, Slovenca, bivšeg Zvezdinog dragulja u poslednjoj liniji, sa njim je godinama drugovao(„Takvi se retko rađaju“), teško mu je pao i nedavni rastanak od Stanka Lale Nikolića, čuvenog ekonoma  FSJ („Dragi moj Lalo, dragi prijatelju, hvala na svim lepim trenucima koje smo zajedno doživeli i proživeli, tvoj  zarazni osmeh uvek će me pratiti“). Zar mislite da se nije setio i Partizanovih asova, Momčila Vukotića i Nebojše Vučićevića („Jugoslovenski fudbal oplemenili su maštom, udahnuli mu posebnu crtu“). Jedan je Mlinarić. Marko Mlinarić.

Komentari

Vaš komentar