Moguće odlaganje meča Albanija – Engleska

FIFA World Cup 25. mar. 202115:20 > 15:24
Podeli:
Neil Hall - Pool/Getty Images

Duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Albanije i Engleske zakazan za nedelju u Tirani mogao bi da bude odložen. Navodno, radi se o pitanjima bezbednosti.

Kako su poručili iz Fudbalskog saveza Albanije postoji rizik odlaganja ove utakmice zbog „nedostatka policijskog obezbeđenja“.

U tamošnjem Savezu navode da možda neće moći da garantuju bezbednost obe reprezentacije zbog nedovoljnog broja policajaca i da bi odlaganje meča imalo „katastrofalne“ posledice po celu zemlju.

„Fubalski savez Albanije danas je dobio dopis od lokalne Uprave policije Tirane u kome se navodi da oni ne mogu da garantuju sprovođenje potrebnih mera pre, tokom i posle utakmice Albanija – Engleska.

Suočeni sa situacijom u kojoj državne vlasti ne reaguju na zahtev FS Albanije da se obezbedi perimetar oko nacionalnog stadiona, moramo da zahtevamo da nadležni reaguju hitno.

Odlaganje meča sa Engleskom imalo bi katastrofalne posledice po ugled i imidž države, reprezentacije i alanskog fudbala uopšte“, navodi se u saopštenju kojim se oglasio FS Albanije u četvrtak.

Prvi čovek policije u Tirani Rebani Jaupi ušao je u raspravu sa Savezom i naveo da njegovi ljudi ne mogu da garantuju bezbednost igračima zato što „stadion ima brojne staklene otvore kao i spoljne tribine“.

Iako će meč biti odigran bez prisustva publike u FS Albanije su zabrinuti jer su gotovo sigurni da će svi okolni barovi i restorani biti puni jer u državi trenutno nisu na snazi bilo kakve zabrane te vrste.

Prethodno je albanski premijer Edi Rama odbio zahtev FS Albanije da se dozvoli dolazak navijačima koji su vakcinisani te da se popuni oko 30 odsto kapaciteta stadiona (oko 6.500 navijača).

Duel u Tirani zakazan je za nedelju u 18 časova. Sve mečeve evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pratite ekskluzivno na našim kanalima.

Komentari

Vaš komentar