Nejmar: Vrlo smo ofanzivan tim, krasi nas harmonija

FIFA World Cup 24. sep 202213:381 komentar
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Protivnik Srbije na Svetskom prvenstvu Brazil zabeležio je još jednu pobedu. Protiv Gane je istrčao veoma ofanzivan sastav, a prva zvezda tima Nejmar ističe da se i u Kataru može očekivati takav sastav.

Brazil je protiv Gane počeo u formaciji 4-2-3-1, ali sa samo jednim vezistom sa defanzivnim karakteristikama (Kazemiro) i izrazito ofanzivnim Paketom, Nejmarom, Rafinjom, Vinisijusom i Rišarlisonom kao najisturenijim. Brazil je slavio 3:0, a ovaj četvorozubac (Nejmar, Rafinja, Vinisijus, Rišarlison) zabeležio je dva gola (Rišarlison) i tri asistencije (Rafinja i Nejmar dve).

povezano

– Došao sam na trening juče i rekao sam da, sviđalo im se to ili ne, mi smo tim koji publika vidi kao vrlo ofanzivan, sa četvoricom napadača i Paketom. Objasnio sam da ako želimo da igramo na takav način, da igramo timski, moramo da pomažemo jedni drugima. Da pomažemo defanzivnoj liniji takođe. Svi moraju da trče. Lepo je to videti. Ovo je složna ekipa, kolektiv u kojem nema sujete, krasi nas harmonija. Svi smo prijatelji, nezavisno od toga ko igra, a ko je na klupi. Osećate se kao kod kuće, osećate sreću – rekao je Nejmar.

Dotakao se prva zvezda Selesaoa i svoje forme, koja je možda i najbolja u poslednjih pet, šest godina.

– Samo igram svoj fudbal i mnogo mi znači što sam fizički dobro. Moj problem nikada nije bio teren, već povrede koje su mi konstantno stajale na putu. Kada sam 100 spreman, igram fudbal sa osmehom na licu i protivnici su u ozbiljnoj neprilici.

Brazil na Svetskom prvenstvu igra u Grupi G sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom.

Komentari

Vaš komentar