Otkaz Advokatu na klupi Iraka, novi selektor Željko Petrović

FIFA World Cup 24. nov 202111:571 komentar
Dik Advokat
Photo by /Xinhua SPQATAR-DOHA-FOOTBALL-2022 FIFA WORLD CUP QUALIFIER-TRAINNING-IRAQ Nikku PUBLICATIONxNOTxINxCHN via Guliver

Iskusni holandski fudbalski stručnjak Dik Advokat (74) podneo je ostavku na mesto selektora Iraka, nakon samo tri meseca.

Tokom tog razdoblja, Advokat je vodio Irak u šest kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo u Kataru i nije ostvario nijednu pobedu, upisavši četiri remija i dva poraza. Irak se iz tog razloga, četiri kola pre kraja kvalifikacija, nalazi na pretposlednjem, petom mestu A grupe sa četiri boda, 10 manje od drugoplasirane Južne Koreje, koja drži poslednje mesto koje vodi u Katar, a dva manje od trećeplasiranih Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji drže mesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Umjesto Advokata, selekciju Iraka će na Arapskom kupu, koji počinje sledeće nedelje u Kataru, voditi Crnogorac Željko Petrović.

„Očekivanja nisu bila u skladu sa mogućnostima. Reprezentacija Iraka je u tranzicionoj fazi, moraju da se uključe mlađi igrači, a to je dugotrajan proces. Mi smo morali da stvorimo rezultat u kratkom periodu i u principu smo ostvarili i neke dobre rezultate, poput remija protiv Južne Koreje. Problem nam je bio postizanje golova“, rekao je Advokat.

Irak se samo jednom do sada plasirao na SP i to 1986. godine.

Komentari

Vaš komentar