Peške krenuo u Katar na Mundijal, u Iranu mu se gubi trag

Fan zona 25. okt 202218:004 komentara
Santjago Sančez
xIsmaelxAdnanx via Guliver

Španski ljubitelj fudbala, koji peške putuje od Madrida do Dohe na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. nije se čuo sa svojim roditeljima i prijateljima od dana nakon što je prešao u Iran pre tri nedelje, saopštila je njegova porodica.

Bivši padobranac i vatreni navijač Real Madrida, 41-godišnji Santjago Sančez, poslednji put je viđen u Iraku pošto je pešačio kroz 15 zemalja i naširoko podelio svoje putovanje na popularnom instagram profilu u poslednjih devet meseci.

U susret Mundijalu:

Sančezova porodica se poslednji put čula sa njim 2. oktobra, dan pošto je prešao iračko-iransku granicu. Njegova majka Selija Kohedor i Sančezov otac Santjago, podelili su poslednju audio poruku koju im je njihov sin poslao tog jutra, navodno već sa iranskog tla. U njoj su se nalazili detalji o budućim planovima.

“Veoma smo tužni, ne prestajemo da plačemo”, rekla je Santjagova majka.

U Iranu su trenutno na snazi restrikcije struje, a u velikim delovima države ne funkcioniše internet sa mobilnih telefona, što se poklapa sa protestima protiv tamošnjih vlasti u više gradova.

Španski avanturista objasnio je kako je planirao da ode u Teheran, gde je jedna televizijska stanica htela da ga intervjuiše. Posle toga, Sančezu se gubi svaki trag. U sve ovo uključena je i španska policija, koja je u kontaktu sa različitim organizacijama koje se bave nestalim osobama.

Komentari

Vaš komentar