Piksi o Ronaldu, spornim situacijama, izvinjenju i Gurbanovu

FIFA World Cup 29. mar. 202118:46 > 18:534 komentara
Podeli:
Dragan Stojković Piksi
Foto FSS

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je da je nacionalni tim koncentrisan isključivo na duel protiv Azerbejdžana u utortak, ne želeći da se previše vraća na duel sa Portugalcima, ali na pitanje o spornim situacijama podsetio je da je Kristijano Ronaldo u prethodnom ciklusu kvalifikacija dao gol protiv Srbije iz čistog ofsajda i da su greške deo igre, koje se dešavaju svima.

Reprezentacija Srbije u utorak, 30. marta u Bakuu, igra protiv Azerbejdžana meč trećeg kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta, a pred duel koji počinje u 18,00 po srpskom vremenu, na konferenciji za medije govorili su selektor Dragan Stojković i Filip Đuričić.

Izabranici Dragana Stojkovića osvojili su četiri boda u prva dva meča igrana u Beogradu. najpre su pobedili Republiku Irsku 3:2, a onda odigrali nerešeno sa Portugalijom 2:2.

Da li selektor ima osećaj da se posle dva dobra rezultata na startu kvalifikacija nacija malo trgla i da je ponovo uz reprezentaciju…

Generalno da, prema pisanju medija. Ne pratim mnogo, ali vidim da su zadovoljni onim što smo uspeli da prikažemo u prve dve utakmice, tako da je to put kojim želimo da idemo, da ih još više ubedimo da ćemo se uvek boriti i da ćemo uvek igrati za gol više. Da ćemo biti tim koji uvek napada i koji se ne boji ni jedne ekipe, uz sav respekt prema svakoj selekciji protiv koje budemo igrali. Imao sada još veću obavezu da nastavimo, da jednostavno usrećimo ljude„, rekao je selektor Dragan Stojković.

fudbal Srbija Baku Dragan Stojković Piksi Azerbejdžan Filip Đuričić
Foto FSS

Gurbanov se ne sme ponoviti

Azerbejdžan je na papiru lakši protivnik od Iraca i Portugalaca, ali je selektor sigurno upozorio igrače da se ne opuste nakod dva dobra rezultata. Pogotovo što nacionalni tim ima neke ružne uspomene na Azerbejdžan. Posebno na njihovog tadašnjeg golgetera Gurbana Gurbanova

Njega pamtimo, ali nadam se da do toga neće doći. Upozorenje će dobiti večeras. Nismo još pričali o utakmici, to ćemo uraditi večeras, ali oni su dovoljno pametni da shvate da ne postoji nijedna laka utakmica bez obzira na ime protivnika. Naravno, sa moje strane dobiće informacije koje su potrebne za ovakvu utakmicu. Lično smatram da je ovo jedna ekstremno teška utakmica, ekstremno težak protivnik i sa tim saznanjem mi moramo ući u utakmicu. Ući, odigrati je i završiti je na način na koji mi to želimo. Samo uz najozbiljniji pristup“.

fudbal Srbija trening Baku Dragan Stojković Piksi Azerbejdžan
Foto FSS

Ronaldo se nije bunio kad je dao gol iz ofsajda

Domaće izveštače interesovao je i sporan detalj iz meča Srbija – Portugal…

Utakmica se završila 2:2 i ne želimo više da razmišljamo o tome. Koncentrisani smo isključivo na duel protiv Azerbejdžana. To nam je sada najvažnije. Ali, ako se već bavite onim što je prošlo i ako poredite sporne situacije, podsetiću vas da je Kristijano Ronaldo u prethodnom ciklusu kvalifikacija dao gol protiv Srbije iz čistog ofsajda. Greške su deo igre, dešavaju se svima. I onda se govori o izvinjenju, o sreći i tako dalje i tako dalje… Sve je to fudbal. Ne želimo da gubimo vreme razmišljajući o stvarima koje su prošle. Interesuje nas samo ono što sledi, a to je utakmica u utorak uveče protiv Azerbejdžana – jasan je bio selektor Dragan Stojković.

Reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred meč sa Azerbejdžanom u utorak.

Meč je na programu u utorak od 18 časova, uz direktan prenos na kanalu Nova S.

 

Komentari

Vaš komentar