Piksi za SK: Jak mentalitet i pravo ponašanje = rezultat!

FIFA World Cup 30. mar. 202120:1710 komentara
Podeli:
Dragan Stojković
REUTERS/Marko Djurica

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković pohvalio je mentalitet i ponašanje svojih igrača u prvom kvalifikacionom ciklusu.

Orlovi su savladali Azerbejdžan u gostima sa 2:1, a dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović.

Povezane vesti

„Najvažnije je da smo uspeli da ostvarimo ono što smo želeli. Važna tri boda. Pripremali smo se za ekstremno tešku utakmicu, što smo i dobili. Dominirali smo u prvom poluvremenu, ne treba to da nas zavara, u drugom smo videli da stvari mogu da odu i u drugom smeru“, kaže Stojković za Sport klub i dodaje:

„Čestitam igračima na jakom karakteru i na tome što nisu izgubili nadu u to da ćemo dati drugi gol. Prelepo veče u Bakuu. Apsolutno smo to zaslužili, pokazali smo da smo u ovom momentu bolja ekipa. Niko ovde neće dati četiri-pet golova. Izmene su doprinele tome da se ponovo uspostavi igra, da uspostavimo ritam, drugi gol je bio kruna Mitrović dva gola, opet fantastičan skor“.

Srbija je do trijumfa došla u 82. minutu, nije odustajala uprkos nervozi sredinom drugog poluvremena.

„U svakoj utakmici moramo da pokažemo ovo lice, da ’predaja’ ne postoji kao reč u našem rečniku. Svaki meč će biti težak, ali uz koncentraciju, fantastičnu borbenost koju su pokazali i veru u dobar rezultat koji će nas sve usrećiti… Mislim da je ovo put koji moramo ići. Imam veliku satisfakciju – naši igrači dolaze iz teških prvenstava, ne treba zaboraviti na umor, pokazali su strahovitu želju da startujemo kvalifikacije kako treba. Čestitam im na snažnom mentalitetu, na tome radimo i možemo da budemo zadovoljni“.

Srbija je sad prva na tabeli A grupe sa sedam bodova.

„Učinićemo sve da ostanemo tu. Verujemo da možemo i to je to, tu veru i nadu ne može niko da nam oduzme. To će biti sve bolje i bolje. Ponašanje igrača bilo je na visokom novu, pozitivna atmosfera je uticala na sve i pobede su došle kao rezultat toga“, zaključuje Stojković za Sport klub.

Srbija prvog septembra igra s Katarom, a sledeći kvalifikacioni meč na programu je 4. septembra s Luksemburgom kod kuće.

Komentari

Vaš komentar